Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Przygotuj blachę do ciasta wyłożoną papierem do pieczenia.
Rozpuść masło w kąpieli wodnej razem z czekoladą i wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
W osobnej misce ubij jajka z cukrem i wanilią do dokładnego połączenia się składników. Dodaj czekoladę wymieszaną z masłem, cały czas miksując.
Kontynuując pracę mikserem, wprowadzaj mąkę do uzyskania jednolitej i gładkiej masy.
Przelej ciasto na blondie do przygotowanej wcześniej formy.
Rozlej po masie równomiernie sos malinowy i włóż do środka patyczek. Przeciągnij nim po całej powierzchni formy, tworząc wzory na blondie. Na końcu pokrój batoniki milkyway i połóż je na wierzchu ciasta.
Piecz blondie przez ok. 28-30 minut. Po wyjęciu z piekarnika wystudź do temperatury pokojowej.