Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Przygotowanie
10 mins
Część właściwa
30 mins
Łącznie
40 mins
 
Rodzaj dania: Deser
Składniki
  • 115 g masła w temperaturze pokojowej
  • 170 g białej czekolady (posiekanej)
  • 150 g białego cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 160 g mąki pszennej uniwersalnej (typ 480)
  • Sos malinowy
  • 3 batoniki milkyway
Wskazówki
  1. Nagrzej piekarnik do 175 stopni. Przygotuj blachę do ciasta wyłożoną papierem do pieczenia.

  2. Rozpuść masło w kąpieli wodnej razem z czekoladą i wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  3. W osobnej misce ubij jajka z cukrem i wanilią do dokładnego połączenia się składników. Dodaj czekoladę wymieszaną z masłem, cały czas miksując.

  4. Kontynuując pracę mikserem, wprowadzaj mąkę do uzyskania jednolitej i gładkiej masy.

  5. Przelej ciasto na blondie do przygotowanej wcześniej formy.

  6. Rozlej po masie równomiernie sos malinowy i włóż do środka patyczek. Przeciągnij nim po całej powierzchni formy, tworząc wzory na blondie. Na końcu pokrój batoniki milkyway i połóż je na wierzchu ciasta.

  7. Piecz blondie przez ok. 28-30 minut. Po wyjęciu z piekarnika wystudź do temperatury pokojowej.