Połóż filet z kurczaka na arkuszu folii spożywczej. Przykryj go drugim arkuszem i rozbij dość cienko.
Wymieszaj w miseczce sól, pieprz, chili cayenne i przypraw tą mieszanką kurczaka tak, aby był równomiernie pokryty przyprawami.
W osobnej misce wymieszaj składniki ciasta naleśnikowego - powinno mieć konsystencję ciasta na tradycyjne naleśniki.
Włóż rozklepany filet do miski z ciastem na czas przygotowywania duszonej cebuli.
Rozpuść w rondelku masło z oliwą na średnim ogniu. Dodaj cebulę i duś ją, aż porządnie się zeszkli.
Dodaj pieczarki i duś razem z cebulą ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Dopraw cebulę i pieczarki pieprzem i wymieszaj.
Umieść panierkę w dużym naczyniu z płaskim dnem (plastikowy pojemnik lub naczynie żaroodporne) i dodaj do niej kurczaka obtoczonego w cieście. Potrząsaj naczyniem, aż filet cały pokryje się panierką.
Rozgrzej porządnie ok. 1,5-2 litry oleju w głębokim naczyniu. Nabierz odrobinę ciasta naleśnikowego na czubek łyżeczki i upuść je do tłuszczu. Jeśli szybko wypłynie, a dookoła będą pojawiać się bąbelki, to znaczy, że możesz wkładać chizzę.
Smaż chizzę ok. 8-10 minut, przewracając mięso na drugą stronę co ok. 2 minuty. Panierka powinna mieć żłoto-brązowy kolor.
Przenieś chizzę na ręcznik papierowy i odsącz ją z nadmiaru oleju.
Przenieś chizzę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Posmaruj na środku sosem śmietanowym, połóż mozzarellę, a na wierzch dodaj duszoną cebulę z pieczarkami.
Zapiekaj w piekarniku z włączoną opcją grilla ok. 8 minut, aż ser się stopi.
Wyjmij z piekarnika i posyp świeżym, pokrojonym szczypiorkiem.