Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Przygotowanie
5 mins
Część właściwa
5 mins
Łącznie
10 mins
 
Składniki
  • 280 g malin
  • 200 g białego cukru
  • 350 ml soku z cytryny (z ok. 5 cytryn)
  • Sok wyciśnięty z dwóch dużych, dojrzałych mango
  • Liście mięty
  • Kostki lodu
Wskazówki
  1. Wymieszaj w dużej patelni maliny z wodą i cukrem.

  2. Zagotuj mieszankę, aż maliny się rozpadną, a cukier rozpuści.

  3. Gotuj przez ok. 2 minuty i odstaw koncentrat malinowy do wystudzenia po zdjęciu z ognia.

  4. Przelej porcję koncentratu do szklanki lub kufla. Dodaj mango, sok z cytryny, lemoniadę, wodę, kostki lodu i liście mięty. Mieszaj proporcje wedle własnych upodobań.