Połóż plastry boczku na rozgrzanej średniej patelni i smaż je na dość małym ogniu. Przewracaj co ok. 20 sekund na drugą stronę, żeby boczek równomiernie się usmażył. Całość powinna zająć ok. 5 minut - po tym czasie odsączamy bekon z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj zapanierowane udka do mocno rozgrzanego oleju w głębokim naczyniu. Smaż je ok. 3 minuty z każdej strony, przewracając w połowie czasu, żeby panierka była tak samo złota z każdej strony.
Odsącz udka na ręcznikach papierowych.
Podziel wołowinę na dwa równe burgery, nieco większe w obwodzie niż bułki. Rozgrzej mocno patelnię grillową, a mięso przypraw z obu stron solą i pieprzem. Smaż 2 minuty z jednej strony, przewróć i połóż na drugą stronę plastry sera. Smaż równie długo. W razie potrzeby włóż jezcze mięso do piekarnika z opcją grilla na ok. 1,5 minuty.
Przekrój bułki na pół i posmaruj spód każdej majonezem. Dodaj sałatę, pomidora, bekon i wołowinę, po czym posmaruj wierzch sosem barbecue, a na górze ułóż smażone udko. Posmaruj górę bułki majonezem i ułóż na niej czerwoną cebulę. Zamknij burgery.