Umieść w malakserze ciasteczka Hit i masło. Miksuj do uzyskania konsystencji mokrego piasku.
Przenieś spód do wyłożonej papierem do pieczenia formy na ciasto i dociśnij go do krawędzi. Wstaw formę do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej
W dużej misce ubij serek śmietankowy z połową cukru pudru na lekką i puszystą masę. Wmiksuj dokładnie krem z białych Michałków.
W osobnej misce ubij śmietankę na sztywno z pozostałym cukrem pudrem.
Połącz dokładnie zawartość obu misek i przenieś masę do formy ze spodem. Wyrównaj z wierzchu szpatułką.
Włóż sernik do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Przed wyjęciem sernika przygotuj wieloczekoladowy ganasz: podgrzewaj śmietankę w rondelku na małym ogniu, aż będzie gorąca (nie zagotowuj jej!).
Rozlej śmietanę po czekoladach i wymieszaj, aż polewa będzie miała jednolitą i gładką konsystencję.
Nałóż polewę łyżeczką po krawędziach sernika. Następnie rozprowadź ją po całej powierzchni góry.
Poczekaj, aż ganasz zastygnie i podawaj ciasto.