Rozgrzej w woku 2 łyżki oleju na dużym ogniu. Dodaj cebulę dymkę i podsmażaj ją, cały czas mieszając, aż nieco zmięknie.
Dodaj czosnek wraz z imbirem i podsmażaj ok. 1 minutę.
Wlej sos sojowy, sos hoisin lub słodko-ostry chili, dodaj cukier, wodę, ocet ryżywy i wymieszaj dokładnie wszystko, doprowadzając sos do zagotowania.
Gotuj sos na duży ogniu ok. 2 minuty, aż zacznie gęstnieć. Dodaj warzywa, połącz je z sosem i przykryj wok. Gotuj całość na średnim/dużym ogniu do momentu, w którym warzywa zrobią się miękkie, a sos na tyle gęsty, że będzie na nich delikatnie osiadał.
Przygotuj steki według naszego poradnika.
Weź granat i wysyp z niego owoce, przekrawając go na pół i stukając po wierzchu, stroną z nasionami do dołu.
Pokrój steki pod delikatnym kątem na kawałki o średniej grubości.
Wyłóż na talerz warzywa z sosem i dodaj do nich plastry mięsa. Posyp granatem i podawaj ze zgrillowanymi ciabattami.