Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Big Pork
  • 4 bułki do hamburgerów (przepis dostępny na blogu)
  • ok. 400 g pulled porka BBQ (przepis dostępny na blogu)
  • 1/2 drobno posiekanej cebuli
  • Kilka marynowanych papryczek jalapeno
  • Kilkanaście solonych nachosów
  • Sos serowy (dostępny na blogu)
  • Sos do Big Maca (dostępny na blogu)
Salsa z ogórków konserwowych
  • 4 ogórki konserwowe
  • 3/4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 3/4 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • Sól i pieprz do smaku
Wskazówki
Salsa z ogórków
  1. Jeśli wszystkie półprodukty są już gotowe i czekają na podgrzanie, umieszczamy ogórki w pojemniku malaksera i miksujemy je do momentu, aż będą drobno posiekane.

  2. Dodaj cukier, przyprawę 5 smaków i miksuj dalej, aż ogórki zrobią się jeszcze drobniejsze.

  3. Wyjmij ostrza malaksera, przenieś salsę do miski i wprowadź do niej najpierw musztardę francuską, a następnie Dijon.

  4. Dopraw salsę solą i pieprzem do smaku.

Big Pork
  1. Wysmaruj spody bułek sosem do Big Maca, po czym posyp je posiekaną cebulą i ułóż pierwszą porcję mięsa.

  2. Rozprowadź dalej salsę  ogórków konserwowych, połóż na nią nachosy i przykryj półpiętrem wykrojonym z drugiej bułki. 

  3. Drugi poziom kanapki układaj w ten sam sposób, z tym że na pulled porku - zamiast salsy - rozlej sos serowy, na nim nachosy i na końcu marynowane jalapeno.