Jeśli wszystkie półprodukty są już gotowe i czekają na podgrzanie, umieszczamy ogórki w pojemniku malaksera i miksujemy je do momentu, aż będą drobno posiekane.
Dodaj cukier, przyprawę 5 smaków i miksuj dalej, aż ogórki zrobią się jeszcze drobniejsze.
Wyjmij ostrza malaksera, przenieś salsę do miski i wprowadź do niej najpierw musztardę francuską, a następnie Dijon.
Dopraw salsę solą i pieprzem do smaku.
Wysmaruj spody bułek sosem do Big Maca, po czym posyp je posiekaną cebulą i ułóż pierwszą porcję mięsa.
Rozprowadź dalej salsę ogórków konserwowych, połóż na nią nachosy i przykryj półpiętrem wykrojonym z drugiej bułki.
Drugi poziom kanapki układaj w ten sam sposób, z tym że na pulled porku - zamiast salsy - rozlej sos serowy, na nim nachosy i na końcu marynowane jalapeno.