HomeCategoryTipy - Strona 2 z 3 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/06/zblizenie-na-chleb-drozdzowy.jpg

Chleb na drożdżach przyda się akurat w sezonie grillowym. Oczywiście jeśli wśród Was są tacy, co już mają przygotowane pieczywo na zakwasie do wiosennego grillowania, to wspaniale, ale jeśli należycie do tych, co dopiero się obudzili, że fajnie byłoby mieć parę kromek świeżego chleba, to ten przepis w stu procentach zaspokoi Wasze potrzeby. Chleb na drożdżach...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/05/podwojny-cheeseburger.jpg

Jeśli mielibyśmy wymienić jedno ulubione klasyczne połączenie smakowe, to jednogłośnie powiedzielibyśmy: cheeseburger. Odpowiednio poszanowany burger z cheddarem, siekaną cebulką, piklami z ogórka i domowym ketchupem potrafi sprawić, że nawet najgorszy dzień może zakończyć się euforią porównywalną do oczekiwania na ukończenie osiemnastego roku życia, zanim wiedzieliśmy z czym to się tak naprawdę wiąże pod przykrywką przywilejów....

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/04/chalka-1.jpg

Jeśli marzy Wam się chałka, taka z prawdziwego zdarzenia, z domowego piekarnika, mięciusia i pachnąca niczym kochający dom, to trafiliście do właściwego miejsca. Nasza chałka spełnia wszystkie kryteria stuprocentowej pychotki, a przy tym łamie mit, jakoby ten rodzaj pieczywa był trudny w przygotowaniu. Tak, zgadza się – chałka jest łatwa. Mając jakiekolwiek doświadczenie w wypiekaniu pieczywa...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/04/zblizenie-na-klasyczny-sos-bbq.jpg

Jeśli szukacie porządnej bazy pod dowolny sos barbecue, to znaleźliście się we właściwym miejscu. Dzisiaj w naszym Wsparciu Technicznym odbędzie się bez tunningu. Sama poczciwa wiedza, proste tipy i wszystko dostępne – jak zawsze – w łatwo przyswajalny sposób. Dzisiaj bierzemy pod lupę absolutnie klasyczny, tradycyjny sos barbecue. Daleko nam do omnibusów, którzy znają odpowiedź...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/03/zielone-pesto.jpg

Nie oszukujmy się – zdecydowana większość kupnych sosów i przetworów jest delikatnie mówiąc daleka od domowych pierwowzorów, nieważne ile certyfikatów, atestów i szczęśliwych twarzy jedzących je chochlami znajdzie się w reklamie. Największą jednak różnicę czuć w pesto. Co zaskakujące, takie domowe, zielone pesto można przygotować w mniej więcej 5 minut mając pod ręką wszystkie składniki...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/02/mega-zblizenie-na-smazone-donuty.jpg

Tłusty czwartek to piękne święto – chyba nasze ulubione w ciągu całego roku. Jedyne, co nas nieco mierzi, to te wszystkie kolejki pod cukierniami i pączkarniami (słowotwórstwa nigdy za wiele), niemalże dorównujące tłumom, które dowiedziały się, że w sklepie jest korzystna promocja na cukier. W takim wypadku najlepiej posiąść praktyczną wiedzę, która pozwoli przygotować smażone...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/10/ciasto-na-dip-dish-pizze-krok-po-kroku.jpg

Stonerchefowe wsparcie techniczne nie próżnuje. Przerobiliśmy już wiele rodzajów ciasta na pizze m.in. chlebowe, klasyczne szybkie, a także to w stylu nowojorskim. Dziś nadal brylujemy po ulicach USA, bo oto przed Wami przepis na odwrócony porządek świata, temat dyskusji w świecie pizzożerców, ale przede wszystkim spód zupełnie inny niż wszystkie – oto ciasto na pizzę...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/10/domowe-kostki-rosolowe-w-pojemniczku.jpg

Z rosołu tak naprawdę można przygotować wiele rzeczy, m.in. bulion, mięso na farsz do pierogów i… domowe kostki rosołowe. Esencjonalne, na bazie włoszczyzny, z dodatkiem odrobiny wywaru mięsnego, a co najważniejsze, bez potencjału radioaktywnego. Ponieważ kostki mają nam posłużyć do tworzenia bazy pod zupy, nie uświadczycie w nich soli – tę część zostawiamy już w Waszych...

Copyright Stonerchef (2019)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio