-
Roztop czekoladę z masłem w rondelku na małym ogniu, mieszając, aż całość dokładnie się połączy.
-
Zdejmij rondelek z ognia i odstaw go na bok.
-
Ubij w misce jajka, cukry, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia oraz sól przy użyciu miksera, pracując nim na wysokich obrotach przez ok. 5 minut.
-
Ustaw obroty na niskie i dodawaj roztopioną czekoladę, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
-
Wsyp kakao wraz z mąką i miksuj, aż uzyskasz gęstą masę na brownie.
-
Przykryj masę na ciastka i chłódź ją przez ok. 30 minut.
-
Rozgrzej w tym czasie piekarnik do 180 stopni (termoobieg).
-
Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
-
Podziel masę na brownie na kilkanaście porcji (każda o objętości ok. 1,5 łyżki stołowej).
-
Ułóż porcje na ciastka na papierze w odległości ok. 4cm.
-
Piecz ok. 10 minut.
-
Wyjmij ciastka z piekarnika i wystudź je na papierze do pieczenia.