-
Nałóż porcję ziemniaków na środek dłoni i spłaszcz ją.
-
Na środek dodaj farsz i wykończ serem na samej górze.
-
Zakładaj krawędzie masy ziemniaczanej do środka, pokrywając nią farsz.
-
Uformuj kulkę w rękach i powtórz to samo z pozostałą masą ziemniaczaną.
-
Zmiksuj Cheetosy na drobny miał i przenieś do miseczki obok naczynia z maślanką.
-
Obtacz bomby w maślance, później w Cheetosach, potem znów w maślance i na końcu z powrotem w chrupkach.
-
Rozgrzej porządnie 2 litry oleju w głębokim garnku/frytkownicy.
-
Zanurz bomby i smaż je do momentu, w którym zyskają złoto-brązowy kolor.
-
Wyjmij bomby i odsącz je na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.