Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Ciasteczkowa gorąca biała czekolada
  • 800 ml mleka 3 2%
  • 200 g białej czekolady połamanej w kostki
  • 2 łyżki ciasteczkowego kremu kokosowego
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • Szczypta soli
Wskazówki
  1. Ubij śmietanę na sztywno, a ciasteczka pokrusz do osobnego naczynia.
  2. Wlej mleko do rondelka.
  3. Dodaj czekoladę.
  4. Rozpuszczaj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając (nie doprowadzaj do zagotowania).
  5. W połowie roztapiania dodaj krem ciasteczkowy.
  6. Kontynuuj roztapianie, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą.
  7. Dodaj esencję waniliową i wymieszaj raz jeszcze.
  8. Przelej czekoladę do dwóch szklanek lub słoików.
  9. Nałóż na wierzch ubitą śmietanę i posyp pokruszonymi ciasteczkami kokosowymi