Go Back
Print
Drukuj
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Ciasto na naleśniki (porcja dla dwóch osób)
1
szklanka mąki
3/4
szklanki mleka
3/4
szklanki wody
1
jajko
1
szczypta soli
Farsz serowy
250
g
twarogu chudego lub półtłustego
1
mały serek waniliowy
Farsz malinowy
150
g
malin
Dekoracja
Posiekana czekolada do posypania
Wskazówki
Ciasto
Jajka ubij w misce z solą.
Dodaj do nich mąkę, wlej mleko i wodę, a następnie wszystko dokładnie wymieszaj.
Smaż naleśniki na płaskiej patelni na maśle aż zetną się na wierzchu. Przerzuć je na drugą stronę i smaż równie długo.
Farsz twarogowy
W misce wymieszaj dokładnie twaróg z serkiem waniliowym.
Farsz malinowy
Rozgnieć maliny na konsystencję dżemu.
Formowanie roladek
Na jednej połowie naleśnika ułóż ser, a obok maliny.
Całość zawiń w roladę i posyp posiekaną czekoladą.