Wlej maślankę do dużej miski. Dodaj sos louisiana, cebulę oraz czosnek. Włóż kawałki kurczaka do marynaty tak, aby ta pokrywała mięso w całości.
Zawiń miskę w folię spożywczą i włóż do lodówki na 3 godziny.
Wymieszaj wszystkie przyprawy mieszanki do kurczaka w małej misce.
Wyjmij kurczaka z lodówki i otrząśnij go z nadmiaru marynaty.
Połóż mięso na arkusz papieru do pieczenia. Połowę mieszanki wykorzystaj na przeyprawienie kurczaka z obu stron.
Drugą połowę przypraw wymieszaj dokładnie z mąką. Obtocz kawałki mięsa bardzo dobrze w panierce, po czym w osobnym naczyniu wymieszaj jajka z wodą i sosem louisiana.
Umocz w tej mieszance kurczaka i ponownie obtocz je porządnie panierką.
Rozgrzej olej do 175 stopni w głębokim naczyniu. Smaż kurczaka partiami ok. 15 minut na średnim ogniu, aż panierka nabierze złotej barwy. Odsącz mięso na ręczniku papierowym.
Pod koniec smażenia rozpuść masło w rondelku i wymieszaj go z sosem louisiana oraz szczyptą soli.
Podawaj kurczaka z sosem buffalo.