Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Gorąca miętowa biała czekolada
  • 960 ml mleka przynajmniej 3,2%
  • 200 g białej czekolady posiekanej
  • Szczypta soli
  • Szczypta zielonego barwnika
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 1 łyżeczka kropli miętowych
  • Kilka pianek do podania na wierzchu
Wskazówki
Jak to się robi?
  1. Umieść mleko z białą czekoladą i solą w garnku.
  2. Podgrzewaj na średnim ogniu, cały czas mieszając.
  3. Kiedy czekolada całkowicie się rozpuści i dokładnie połączy z mlekiem, zdejmij mieszankę z ognia.
  4. Dodaj esencję waniliową i krople miętowe.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj zielony barwnik.
  7. Wymieszaj po raz ostatni.
  8. Przelej gorącą czekoladę do szklanek lub słoików.
  9. Połóż na wierzchu kilka pianek.
  10. Podawaj od razu.