Go Back
Print
Drukuj
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Gorąca miętowa biała czekolada
960
ml
mleka
przynajmniej 3,2%
200
g
białej czekolady
posiekanej
Szczypta soli
Szczypta zielonego barwnika
1
łyżeczka esencji waniliowej
1
łyżeczka kropli miętowych
Kilka pianek do podania na wierzchu
Wskazówki
Jak to się robi?
Umieść mleko z białą czekoladą i solą w garnku.
Podgrzewaj na średnim ogniu, cały czas mieszając.
Kiedy czekolada całkowicie się rozpuści i dokładnie połączy z mlekiem, zdejmij mieszankę z ognia.
Dodaj esencję waniliową i krople miętowe.
Wymieszaj.
Dodaj zielony barwnik.
Wymieszaj po raz ostatni.
Przelej gorącą czekoladę do szklanek lub słoików.
Połóż na wierzchu kilka pianek.
Podawaj od razu.