Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Serowy dip do nachosów ze świeżym jalapeno
  • 300 g sera cheddar startego na grubych oczkach tarki
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 4 łyżeczki ostrego sousu Louisiana
  • 350 ml niesłodzonego mleka skondensowanego
  • 1 papryka jalapeno posiekana
Wskazówki
  1. Wymieszaj dokładnie ser z mąką kukurydzianą.
  2. Przenieś na patelnię, dodaj 250ml mleka i sos louisiana.
  3. Podgrzewaj na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, aż cheddar się rozpuści.
  4. Dodaj jalapeno i pozostałe mleko - nie musisz zużywać całego, jeśli wolisz gęstszy dip.
  5. Podgrzewaj jeszcze 2 minuty, cały czas mieszając.
  6. Zdejmij z ognia i przelej sos do głębszego naczynia.
  7. Podawaj natychmiast.