Go Back
Print
Drukuj
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Serowy dip do nachosów ze świeżym jalapeno
300
g
sera cheddar
startego na grubych oczkach tarki
1
łyżka mąki kukurydzianej
4
łyżeczki ostrego sousu Louisiana
350
ml
niesłodzonego mleka skondensowanego
1
papryka jalapeno
posiekana
Wskazówki
Wymieszaj dokładnie ser z mąką kukurydzianą.
Przenieś na patelnię, dodaj 250ml mleka i sos louisiana.
Podgrzewaj na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, aż cheddar się rozpuści.
Dodaj jalapeno i pozostałe mleko - nie musisz zużywać całego, jeśli wolisz gęstszy dip.
Podgrzewaj jeszcze 2 minuty, cały czas mieszając.
Zdejmij z ognia i przelej sos do głębszego naczynia.
Podawaj natychmiast.