Go Back
Print
Drukuj
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Ciasto na tartę
150
g
orzechów brazylijskich
300
g
wiórek kokosowych
30
daktyli
Skórka starta z 1 limonki
0,5
łyżeczki soli
3
łyżki oleju kokosowego
Wypełnienie
Miąższ z 5 dojrzałych avocado
125
ml
soku z limonki
3
łyżki miodu
skórka starta z 1 limonki
Wskazówki
Ciasto na tartę
Wrzuć wszystkie składniki ciasta do malaksera.
Miksuj na wysokich obrotach ok 1,5 minuty.
Wyłóż formę do tarty ciastem, najpierw spód, potem boki.
Dociśnij ciasto z każdej strony do formy.
Wstaw formę do zamrażarki na czas przygotowania avocado.
Krem z avocado i limonki
Wrzuć do malaksera wszystkie składniki na krem.
Miksuj ok. 1,5 minuty do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji, bez żadnych grudek.
Wyjmij formę z ciastem.
Wyłóż ją równomiernie kremem.
Owiń formę z tartą folią spożywczą.
Wstaw ją do zamrażarki na całą dobę.