-
Rozgrzej dwie łyżki oleju w rondelku.
-
Dodaj cebulę i smaż ją na średnim ogniu ok. 5 minut, cały czas mieszając, aż cebula się zeszkli.
-
Wrzuć do rondelka pieczarki.
-
Poczekaj aż puszczą wodę i duś je z cebulą ok. 8 minut, pamiętając, żeby zamieszać co jakiś czas.
-
Rozgrzej porządnie patelnię grillową.
-
Przypraw wołowinę obficie pieprzem i solą, po czym wrzuć je na patelnię.
-
Smaż najpierw ok. 2-3 minuty z jednej strony na sporym ogniu.
-
Przełóż mięso na drugą stronę, połóż po plasterku sera na wierzch i smaż kolejne 3-4 minuty, aż ser się stopi.
-
Zdejmij burgery z ognia i zawiń je w folię aluminiową na czas grillowania lub podpiekania bułek.
-
Posmaruj spód bułki majonezem.
-
Ułóż na nim trochę cebuli z pieczarkami i burgera.
-
Wykończ pozostałą cebulą z pieczarkami.
-
Przykryj dachem bułki