-
Wyłóż formę do ciasta papierem do pieczenia.
-
Roztop masło w rondelku na małym ogniu.
-
Zmiksuj w malakserze ciasteczka kokosowe.
-
Dodaj masło i zmiksuj na konsystencję mokrego piasku.
-
Rozprowadź spód na formie i dociśnij porządnie do dna.
-
Włóż formę do lodówki na czas wyrabiania masy sernikowej.
-
Ubij serek śmietankowy z białym cukrem (mikserem) do uzyskania puszystej konsystencji.
-
W osobnej misce ubij na sztywno śmietanę z cukrem pudrem.
-
Połącz zawartość obu misek i miksuj przy użyciu miksera do połączenia się składników.
-
Dodaj wiórki kokosowe i wmieszaj je łyżką do masy sernikowej.
-
Wyjmij formę z lodówki i ułóż na niej połowę masy.
-
Zmiksuj batoniki Bounty w malakserze i spłaszcz je w dłoniach, po czym ułóż je na pierwszej warstwie.
-
Wykończ ciasto pozostałą masą sernikową i wyrównaj szpatułką na wierzchu.
-
Włóż sernik do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
-
Przed wyjęciem sernika z lodówki przygotuj polewę - roztop w garnku białą czekoladę ze śmietaną na małym ogniu, aż oba składniki się połączą.
-
Odstaw polewę do wystudzenia, aż będzie chłodna, ale nie zimna.
-
Wyjmij sernik z formy.
-
Posyp go kakao na całej powierzchni.
-
Rozprowadź polewę.
-
Ułóż pokrojone batoniki Bounty na górze sernika.
-
Wstaw go na ok. 15 minut do lodówki, żeby polewa zastygła.
-
Smacznego.