-
Rozgrzej oliwę i masło na dużej i głębokiej patelni na średnim ogniu, aż masło się roztopi.
-
Dodaj pepperoni wraz z pastą czosnkowo-imbirową.
-
Podsmażaj, aż wszystko lekko zbrązowieje.
-
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i podsmażaj ok. 2 minuty, żeby koncentrat delikatnie ściemniał.
-
Wsyp paprykę słodką i przyprawę garam masala.
-
Smaż jeszcze 1 minutę.
-
Dodaj pomidory, sól i wodę.
-
Wymieszaj, zwiększ ogie i doprowadź do zagotowania.
-
Zmniejsz ogień, żeby sos sobie "pykał" i gotuj ok. 20 minut, cały czas mieszając.
-
W tym czasie rozgrzej patelnię grillową i wysmaruj ją delikatnie olejem.
-
Dodaj udka i obsmażaj je po 2 minuty z każdej strony.
-
Zdejmij kurczaka z ognia.
-
Przelej sos do głębokiego naczynia i zmiksuj blenderem, do uzyskania gładkiej konsystencji.
-
Wróć sos na patelnię, ponownie zagotuj i dodaj udka kurczaka.
-
Gotuj na średnim ogniu ok. 10 minut.
-
Zdejmij z ognia i wmieszaj dokładnie śmietanę do dania.
-
Posyp świeżą kolendrą i podawaj z chlebkami naan.