Go Back
Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Biała pizza z sosem śmietanowym, boczkiem, ementallerem i tymiankiem
  • Porcja idealnego ciasta na pizzę
  • Biały sos ze śmietaną szalotką, czosnkiem i tymiankiem
  • Kilka plasterków wędzonego boczku pokrojonych w prostokąty
  • 1 biała cebula pokrojona w piórka
  • 200 g startego Ementalera
  • 3 pieczarki pokrojone w plasterki
  • Szczypta świeżego tymianku do posypania wierzchu
Wskazówki
  1. Przenieś wyrośnięte i wyrobione ciasto na podsypaną mąką matę silikonową lub papier do pieczenia.
  2. Rozwałkuj na 5-centymetrowy placek.
  3. Posmaruj pizzę sosem śmietanowym, posyp serem, ułóż boczek, cebulę i pieczarki.
  4. Nagrzej piekarnik do 250 stopni (termoobieg).
  5. Piecz pizzę przez ok. 10 minut.
  6. Wyjmij z piekarnika i posyp świeżym tymiankiem.