konopne gotowanie

250 stron, oparta na ponad 70 źródłach naukowychSKARBNICA WIEDZY O MARIHUANIE I KOPALNIA INSPIRACJI KULINARNYCH

86 przepisów z wykorzystaniem ekstraktów konopnych

Przewodnik po konopiach dla absolutnie wszystkich — tych za, tych przeciw, i tych, co jeszcze nie wiedzą, czy marihuana jest z konopi. „Konopne gotowanie„ uczy, kusi oczy, cieszy brzuszki i urzeka eleganckim anturażem. Mamy dla Ciebie mnóstwo hitowych połączeń smakowych, aby wiedza przyswajała się przyjemniej.

Czy wiesz, że ludzie są ewolucyjnie zaprogramowani na korzystanie z marihuany? Że masz w sobie ogromny układ nadrzędny pilnujący Twojego zdrowia w ryzach, który reaguje ze związkami zawartymi w konopiach? Wreszcie – czy masz świadomość, że konopie to utracone dziedzictwo całej ludzkości?

Z naszej książki dowiesz się:

  • jak daleko sięga wykorzystanie marihuany w historii świata
  • dlaczego kryminalizacja konopi to była pomyłka, a marihuana jest dziś niesłusznie demonizowana
  • jak wiele potencjalnych zastosowań medycznych mają konopie
  • jak można w sposób świadomy i odpowiedzialny wykorzystywać tę roślinę w celu wsparcia zdrowia oraz do jego poprawy, gdy podupadnie.
  • powiemy Ci też, jak zostaje się pacjentem medycznej marihuany w Polsce.

Następnie przyjrzymy się marihuanie okiem psychologów i zabierzemy Cię już w podróż do naszej drugiej krainy — do kuchni przyszłości.

Wreszcie: poznasz, co to weed pairing, czyli sztuka łączenia smaków na poziomie organoleptycznym i terapeutycznym. Ale zanim to zrobimy, rozłożymy roślinę na czynniki pierwsze i przyjrzymy się jej najważniejszym substancjom oraz ich działaniu. Pokażemy Ci, czym jest tzw. efekt otoczenia, jak ważne dla marihuany są terpeny, i dlaczego nadal wiele osób tak płytko postrzega zioło.

A w ramach inspiracji damy Ci do spróbowania 86 rozpustnych przepisów na cały rok, które łączą w sobie miłość do gotowania, domowe ciepło, stoicki spokój i niebezpieczną kreatywność.

JEDYNA TAKA KSIĄŻKA W POLSCE Z REDAKCJĄ MEDYCZNĄ

Zobacz darmowe fragmenty
konopne-gotowanie-przedmowa
konopne gotowanie okiem psychologow

MASZ, SPRÓBUJ TROCHĘ – I PRZEKONAJ SIĘ, DLACZEGO POTRZEBUJESZ TEJ KSIĄŻKI

Zerknij na te dwa darmowe przepisy, tylko najpierw przygotuj sobie śliniak
konopne gotowanie paluchy serowe
https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2021/04/drozdzowiec-z-budyniem-i-sliwkami.jpg
konopne gotowanie prezentacja książki

O nas

Jesteśmy psychologami, którzy żyją ze sobą w kompletnej symbiozie. Szerzymy wiedzę o konopiach i tworzymy w kuchni rozpustne dzieła sztuki. Zawodowo zajmujemy się tworzeniem treści popularnonaukowych o marihuanie na rynku amerykańskim; od ponad 5 lat analizujemy badania naukowe i przekazujemy tę wiedzę w przystępny sposób, zwiększając świadomość na temat konopi wśród największej społeczności użytkowników marihuany na świecie. Naszą wiedzę i doświadczenie przenieśliśmy na rodzimy grunt w postaci „Weedukacji”, którą prowadzimy jako Stonerchefowie. Szerszej publiczności daliśmy się poznać pierwszym ślubem konopnym w Polsce. Nasze życiowe motto brzmi: „Można? Można!”.

NASZE SOCIAL MEDIA

Instagram
YouTube
Facebook

Copyright Stonerchef (2021)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. i nie stanowi porady medycznej w rozumieniu przepisów polskiego prawa. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio