Dressing „Ranch”

by Stonerchef

Słowo „dressing” może być w tym przypadku mylące, bowiem jego lekkość nie znajduje nijak odbicia w przypadku sosu „Ranch”.

Ale za to jak smakuje… Majonez i śmietana idealnie łączą się z posiekanym szczypiorkiem, który podsypany zostanie mieszanką suszonych ziół, takich jak koperek i natka pietruszki – no to czas na trochę wiejskiego akcentu!

Składniki:

dressing ranch

Dressing „Ranch”:

125ml majonezu (pół szklanki)

125ml śmietany kwaśnej 18% (pół szklanki)

1 łyżeczka posiekanego, świeżego szczypiorku

0,5 łyżeczki mielonej cebuli

0,5 łyżeczki mielonego czosnku

0,5 łyżeczki suszonej natki pietruszki

0,5 łyżeczki suszonego koperku

0,5 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu czarnego

Przygotowanie:

  • Dressing „Ranch”W misce mieszamy dokładnie śmietanę z majonezem. Dodajemy szczypiorek, pozostałe przyprawy i mieszamy raz jeszcze. Sos przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, żeby smaki zdążyły się ze sobą zaprzyjaźnić.

Podanie:

sos-dressing-ranchTen dressing jest na tyle uniwersalny, że sprawdzi się doskonale zarówno na godnie przygotowanej kanapce ze świeżą wędliną, jak i w połączeniu z sosem barbecue, jako ostateczna mieszanka do makaronowych zapiekanek na czas nagłego ataku gastro.

podpis-pod-postem

 

 

Buchnij sobie ten przepis!
Składniki
Dressing „Ranch”
  • 125 ml majonezu pół szklanki
  • 125 ml śmietany kwaśnej 18% pół szklanki
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego szczypiorku
  • 0,5 łyżeczki mielonej cebuli
  • 0,5 łyżeczki mielonego czosnku
  • 0,5 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • 0,5 łyżeczki suszonego koperku
  • 0,5 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu czarnego
Wskazówki
Dressing Ranch
  1. W misce wymieszaj dokładnie śmietanę z majonezem.
  2. Dodaj szczypiorek i pozostałe przyprawy, po czym ponownie wszystko wymieszaj.
  3. Wstaw sos do lodówki na minimum godzinę.

Zobacz również inne artykuły