Ten, kto powiedział, że ciasto na bułki musi długo wyrastać, żeby było mięciutkie i puszyste, ten chyba nie potraktował go nigdy odpowiednią ilością drożdży!
Dzisiejszy przepis na bułki do burgerów pozwoli Wam przyrządzić niesamowicie aromatyczne, maślane pieczywo, które swoim zapachem i teksturą stanowi ucztę dla zmysłów i perfekcyjną podstawę każdej kanapki premium.
Nasze bułki do burgerów wyrastają jedynie 20-30 minut w ciepłym miejscu, po czym dajemy im dojść w piekarniku przez kolejne 15 minut w temperaturze 210 stopni.
W przepisie na bułki znajdziecie też sposób na piękny błyszczyk, aby nasze pieczywo zyskało zachęcający połysk.
A tutaj przepis na brioszki do burgerów w formie pisemnej:
https://www.stonerchef.pl/tipy-2-zrobic-domowe-brioche-idealne-kazdej-kanapki/
Lista ze wszystkimi burgerami na Stonerchefie:
https://www.stonerchef.pl/burgery
Enjoint!