Można smarować chleb samym masłem. Można też posmarować go masłem „słodkie chilli”, które będzie bardzo przyjemną i wyraźną odskocznią od tradycyjnych maseł smakowych, takich jak ziołowe, czosnkowe, czy pokrewne.
Wjeżdżamy poziom wyżej i do naszego masła dodajemy sos sriracha w wersji słodkiej (z dodatkową 0,5 łyżeczki miodu). Jak spróbujecie tostów z takim sosem, to się… No dobra, jest niby po 22, ale zachowajmy pełną kulturę. Po prostu przekonajcie o tym na sobie – byle nie na skórze, bo chilli potrafi za nią bardzo nieprzyjemnie zaleźć.
Składniki:
Masło „słodkie chilli”
50g masła w temperaturze pokojowej.
1 łyżeczka sosu sriracha z dodatkową 0,5 łyżeczki miodu
Ucieraj masło… ucieraj je
Bierzemy średnią miskę i przekładamy do niej masło. Do sosu sriracha dodajemy 0,5 łyżeczki miodu i dokładnie łączymy oba składniki. Sos dodajemy do miski z masłem i ucieramy precyzyjnie widelcem, aż chilli wjedzie w masełko (tak jak na zdjęciach).
Możecie smarować. My smarujemy grubo – bo nas stać, a co.
- 50 g masła w temperaturze pokojowej
- 1 łyżeczka sosu sriracha z 0 5 łyżeczki miodu.
-
Przenieś masło do średniej miseczki.
-
Wymieszaj sos sriracha z 0,5 łyżeczki miodu.
-
Dodaj sos do masła.
-
Utrzyj masło i chilli bardzo dokładnie.
-
Smaruj.