HomeCategoryartykuły - Strona 2 z 2 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/10/ciasto-na-dip-dish-pizze-krok-po-kroku.jpg

Stonerchefowe wsparcie techniczne nie próżnuje. Przerobiliśmy już wiele rodzajów ciasta na pizze m.in. chlebowe, klasyczne szybkie, a także to w stylu nowojorskim. Dziś nadal brylujemy po ulicach USA, bo oto przed Wami przepis na odwrócony porządek świata, temat dyskusji w świecie pizzożerców, ale przede wszystkim spód zupełnie inny niż wszystkie – oto ciasto na pizzę...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/10/domowe-kostki-rosolowe-w-pojemniczku.jpg

Z rosołu tak naprawdę można przygotować wiele rzeczy, m.in. bulion, mięso na farsz do pierogów i… domowe kostki rosołowe. Esencjonalne, na bazie włoszczyzny, z dodatkiem odrobiny wywaru mięsnego, a co najważniejsze, bez potencjału radioaktywnego. Ponieważ kostki mają nam posłużyć do tworzenia bazy pod zupy, nie uświadczycie w nich soli – tę część zostawiamy już w Waszych...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/10/gotujacy-sie-rosol-1.jpg

Rosół to równie potężna polska tradycja, co obrzucanie się błotem podczas rozmów o polityce. Z tego zestawienia, jedynie rosół ma sens i niesie z sobą pozytywne wartości (syci jak sto pięćdziesiąt, rozgrzewa, pomaga podnieść się po chorobie i jest po prostu cholernie smaczny). My, jako młode pokolenie, nie możemy zawieść naszych przodków, a także mamy...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/10/zblizenie-na-pizze-na-nowojorskim-ciescie.jpg

Mieliśmy swego czasu obsesję na punkcie supercienkiego ciasta na pizzę, które jest domeną kuchni kraju wielkiego buta – i kiedy wydawało nam się, że pozostaniemy mu wierni na zawsze, prawdziwe okazało się przysłowie, które mówi, że tylko wołowina nie zmienia zdania… czy jakoś tak. W każdym razie, nasze serce podbiła pizza z miasta wielkiego jabłka,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/09/mega-zblizenie-na-frytki-holenderskie.jpg

 Będąc w Holandii, jakieś dwa razy dziennie kosztowaliśmy frytek w różnych miejscach. Trzeba jedno oddać zielonym płucom Europy – ich mieszkańcy do mistrzostwa doprowadzili sztukę wysmażania frytek. I to wcale nie sosy (które swoją drogą są genialne, niezależnie od wybranej pozycji) robią główną robotę, choć nie powiemy, mają w tej budowli swoją cegiełkę. To sposób,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/tortilla-kolaz-1280x720.jpg

4 składniki, 15 minut pracy i poziom trudności bliski zeru – poznajcie stonerski sekret na domowe placki tortilla, które nigdy się nie łamią. Nasz przepis dostarczy Wam 6 sporych placków, a za chwilę dowiecie się, co zrobić, żeby tortille były odpowiednio wysmażone przy zachowaniu swojej miękkości, dzięki której możemy cieszyć się wszelkiej maści wrapami, burritos...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/ciasto-chlebowe-na-pizze-1280x720.jpg

Dzisiaj nauczymy Was jak przyrządzić tradycyjne ciasto chlebowe, na którym wypiekane są we Włoszech Pizze – ręcznie formowane, pieczone krótko w bardzo wysokiej temperaturze. Ciasto chlebowe charakteryzuje się tym, że jest bardziej zbite i nieco cięższe oraz trudniejsze do wyrobienia. Stanowi za to ultra solidny spód pod sos pomidorowy, ser i ulubione dodatki. Dodatkową chrupkość...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/domowy-wloski-makaron-kolaz.jpg

Określenie „makaroniarze” nie wzięło się z kosmosu – Włochy słyną z bogatych, sycących i pełnych smaków makaronów, do których inne kraje często nie mają podejścia. Cała filozofia włoskiej pasty tkwi w jej niezwykłej prostocie. Potrzebujemy bowiem dwa rodzaje mąki, jajka, oliwę olio extra virgin d’oliva z pierwszego tłoczenia i trochę gorącej wody. Potem nadejdzie trud...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/kolaz-maka-migdalowa.jpg

Mąka migdałowa stanowi podstawę wielu delikatnych i wykwintnych deserów, a przy tym bardzo korzystnie wpływa na zdrowie. Można zatem śmiało rzucić stwierdzenie, że pieczenie słodkości przy użyciu mąki ze zmielonych migdałów zapewni Wam sytuację win-win, jeśli chodzi o smak i zdrowie. Zacznijmy jednak od podstawowych faktów. Korzyści zdrowotne spożywania migdałów Migdały są przede wszystkim bogatym źródłem...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/ciasto-na-pizze-krok-po-kroku-poradnik.jpg

Po przerobieniu tego poradnika będziecie mistrzami wypiekania domowego ciasta do pizzy, którego kruchość i lekkość przeniosą Was na chwilę na Sycylię, do Toskanii, czy bóg jeden wie gdzie jeszcze, gdzie serwują pyszną pizzę. Nie jest tajemnicą, że z ciastem drożdżowym należy się obchodzić zdecydowanie, lecz delikatnie. Powinniście poświęcić mu tyle czasu, żeby stało się idealnie...

Copyright Stonerchef (2021)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. i nie stanowi porady medycznej w rozumieniu przepisów polskiego prawa. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio