HomeCategoryJaja - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/08/jajecznica-z-nduja-na-talerzu.jpg

Oczywiście to jest takie bardzo wolne tłumaczenie, co nie umniejsza wcale naszemu niedawnemu odkryciu, tzn. że kiełbasa Nduja jest nadwyrobem spożywczym, który powinno się objąć jakimś wyjątkowym statusem. Jej żywa konsystencja i to natarcie ostrą papryką w ilościach naprawdę imponujących sprawia, że możemy nią smarować chleb, kłaść na pizzę, wkręcać do makaronów, rzucać na zapieksy,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/11/sniadaniowy-mac-and-cheese.jpg

Jako orędownicy tłuszczu i produktów pochodzenia zwierzęcego, mamy swój śniadaniowy rytuał, w którym królują sery, jajka, bekon i jakieś pożywne węglowodany, coby wykorzystać wyższy poziom kortyzolu z rana. Mniej wprawnych stonerów nasz śniadaniowy mac and cheese może przyprawić o zawrót głowy, ale jak tylko żółtko popłynie po serowym makaronie polanym sosem BBQ, zdacie sobie sprawę,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/09/mega-zblizenie-na-jedno-blt-1280x720.jpg

Ten przepis jest pełen bijących i ociekających gastrycznym przepychem zdjęć, ale przede wszystkim należy napomknąć fakt, że właśnie odkryliśmy jak najeść się po brzegi jedną kanapką. Wejście Stonera prosto z buta w pojęcie „śniadanie” i roztrzaskanie go na drobne kawałki, by nadać temu terminowi nowe, lepsze znaczenie – kanapki BLT z grillowanym ananasem, avocado, chipsami...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/prawilna-wiejska-jajecznica-na-patelni-z-bulkami.jpg

Czas na najprostsze śniadanie, jakie kiedykolwiek komuś mogło przyjść do głowy. Czyżby? Czy jajecznica naprawdę jest taka łatwa? Z pozoru oczywiście, że tak. Tak samo jak schabowy, czy pomidorowa – jednak jeśli umiesz przyrządzić którąś z tych potraw tak, żeby innym opadły szczęki, to możesz śmiało powiedzieć o sobie, że umiesz gotować. Inaczej nawet przegrzebki...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/05/rozkrojone-jajka-w-koszulce-podane.jpg

Jajka, sól, woda, ocet i czucie w rękach – jeżeli posiadasz te rzeczy, to możesz śmiało zafundować sobie ekskluzywną odskocznię od jajecznicy lub zwykłego jajka na miękko. Kolor jajek uzyskaliśmy wskutek konfliktu z przepisem Michela Morana, do którego zostało użyte czerwone wino. Mimo odpowiednio zmniejszonych proporcji, jaja wchłonęły winny szkarłat, a nam nie pozostało nic...

Copyright Stonerchef (2019)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio