HomeCategoryDesery bez pieczenia - Strona 2 z 6 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/12/zdjecie-gotowego-sloika-ze-skladnikami-na-ciastka-m-ms.jpg

W święta, oprócz tzw. prezentów „głównych”, zawsze dodajemy bliskim od siebie jakiś bonus, coby umilić największą atrakcję jakąś niewielką przyjemnością – z tym że „niewielka przyjemność” w zestawieniu z naszym blogiem wypada jak mało śmieszny oksymoron. W tym roku wpadliśmy więc na pomysł – i nie jest to bynajmniej odkrycie Ameryki – aby do giftów...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/09/srodek-sernika-kinder.jpg

Entliczek pętliczek, kinder serniczek. Komu ukroimy, na tego – gastro. Gotowi na bezpruderyjny sernik kinder i czekoladowy Nil w dobie największego urodzaju? Głupie pytanie, w końcu zbliża się godzina 22. Czasami zastanawiamy się, jak śmiesznie musimy wyglądać w sklepie, kiedy robimy zakupy na słodycze. Wynosimy wtedy stamtąd kilka opakowań tłustej śmietany, jeszcze więcej tabliczek czekolady...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/08/zblizenie-na-lody-lion-w-rozku.jpg

Pssst… Ej… Macie może ochotę na działkę solonego karmelu z batonami? To dobrze, bo lody Lion są nie tylko obsceniczne, ale sprawiają, że ten wewnętrzny lew z reklamy batona blednie przy nich prawie do zera. Bazę na nasze lody Lion stanowi solony karmel i to jego będziemy czuć podczas nurkowania twarzą w kuwecie lodów. Poczujecie...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/08/zblizenie-na-srodek-sernika-creme-brulee.jpg

Jeśli chodzi o dzielenie przez zero i inne sporty ekstremalne, to się trochę cykamy, ale w momencie, kiedy śni nam się sernik crème brûlée z malinami, to należy potraktować to jako najwyższe proroctwo i zakasać rękawy do śmietanowej pracy. Sernik crème brûlée miał się pojawić na Stonerchefie już dwa razy. Zanim przekminiliśmy, że w wersji na zimno...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/08/zblizenie-na-lody-mascarpone-z-jagodami-w-rozku.jpg

Królowa słodkości wykonała dziś arcydzieło. Ogrody Semiramidy to przy tym stary Passat sprzedawany ze zresetowanym przebiegiem przez handlarza Mirka na giełdzie. Pokonują głód, tłumią upał i znikają szybciej, niż czarodziej pod osłoną dymu. To srogie lody mascarpone z jagodami i mini-bułeczkami cynamonowymi. Już po ugryzieniu pierwszej porcji zobaczyliśmy przed oczami polskie boćki, co przycupnęły na...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/07/lody-z-biala-czekolada-i-herbatnikami.jpg

To jest deser soczysty, przesłodki i głęboki, niczym myśli konfucjańskie. Powstał z bardzo prostych pobudek; kochamy desery z białą czekoladą, a w zamrażarce odpoczywa sobie kuweta z dwoma litrami musu truskawkowego, także baza nam się zrodziła piękna. Do tego doszła głębia kakao i bardzo przyjemny dodatek w postaci herbatników wpuszczonych do masy lodowej. To są...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/06/mega-zblizenie-na-lodowe-kanapki.jpg

Kanapki lodowe – oprócz całej kuwety podanej z chochlą – to nasz ulubiony sposób spożywania lodów. Zwłaszcza w czerwcu, kiedy ziemia pod nogami wręcz goreje, a w sklepie dalej szaleją kanapki truskawkowo-waniliowe. U nas jest brownie i lody miętowe z czekoladą. Prawdziwy szał ciał i zderzenie różnych tekstur, które zamyka w sobie lodowa kanapka. Filozofia...

Copyright Stonerchef (2021)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. i nie stanowi porady medycznej w rozumieniu przepisów polskiego prawa. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio