kategorie

Przetwory

Przepisy

Piklowana czerwona cebula

Jeśli mielibyśmy wybrać jeden z najmodniejszych ostatnio dodatków do stonerskiego jedzenia, byłaby to bez wątpienia piklowana czerwona cebula. Jak na wysoce zorganizowanych ludzi przystało, stestowaliśmy ją dopiero, jak już zdążyła

Czytaj więcej »
Kimchi z ananasa
Podwójny pożar

Uzależniające „kimchi” z ananasa

„Kimchi” z ananasa celowo jest tu wzięte w cudzysłów, bowiem to nie jest kimchi – żeby nie było, że zaraz jakiś koreański kisiciel kapusty (jakkolwiek się ten zawód nazywa) popełni

Czytaj więcej »
dżem z mango
Desery bez pieczenia

Owoc święty: dżem z mango

Od kiedy tylko pamiętamy, jedliśmy dżemy. Na śniadanie – dżemy. Na kolację – dżemy. W przerwie pomiędzy prokrastynowaniem – dżemy. I tak nam to dzisiaj zostało, widzicie. W ogóle to

Czytaj więcej »
pikle z czosnku
Przepisy

Indyjskie pikle z czosnku

Czosnek jest w naszej kuchni używany nagminnie, a gdy dopadnie nas ewentualnie jakieś przeziębienie, ładujemy go na potęgę, żeby przegnać wszystko, co złe. Jest z jego aplikacją jednak pewien problem,

Czytaj więcej »
Podwójny pożar

Śledzie w kimchi ze srirachą i wędzoną papryką

Ponieważ śledzie stanowią ścisłą czołówkę potraw wigilijnych, postanowiliśmy się przyjrzeć tym osobliwie pachnącym rybom w połączeniu z koreańską kiszonką. Zamarynowaliśmy więc śledzie w kimchi i jednocześnie dorobiliśmy się przepisu, którego

Czytaj więcej »
dżem z bekonu
Przepisy

Dżem z bekonu z dodatkiem whiskey

Ach, dżem z bekonu… Wyższa półka konfitur – w tym sensie wyższa, że po pierwsze rozbraja smakiem każde mięsożerne podniebienie, a po drugie daleko mu do bycia ekonomicznym, bo z

Czytaj więcej »
kimchi
Podwójny pożar

Domowe kimchi

Od domowego kimchi zaczynamy naszą przygodę z kiszonkami na szerszą skalę. Ich przygotowywanie to jest tak dziecinnie prosta i jednocześnie kojąca czynność, że moglibyśmy wylądować na okładce „Faktu” w artykule

Czytaj więcej »
serek topiony
Przepisy

Domowy serek topiony z cheddara

Smak żółtego serka topionego, takiego do smarowania albo położenia na kanapki, to jest coś, co kojarzy nam się szczególnie dobrze. Przywodzi na myśl beztroskie czasy, kiedy oglądało się Toma i

Czytaj więcej »
TRENDUJĄCE

Najnowsze artykuły o CBD

CBD: Fakty i mity (czy CBD to placebo?)

Interesuje was prawda o CBD? W dzisiejszym artykule rozpracowujemy fakty i mity na temat jednego z najpopularniejszych naturalnych suplementów na świecie. CBD leczy wszystko. CBD niczego nie leczy. CBD działa

20% rabatu na pierwszą wizytę w Pomorskim Centrum Marihuany Leczniczej (PCML)

Zniżka obowiązuje na hasło "STONERCHEF". Kod działa wyłącznie na pierwszą wizytę. Zanim się zarejestrujesz, upewnij się, czy Twoja sytuacja kwalifikuje się do terapii konopnej. Konsultacje odbywają się na miejscu i online.

Zapisz się do newsblettera i pobierz dwa darmowe przepisy wraz z tajemniczą niespodzianką dla każdego Stonersa

Fizycznie Cię nie adoptujemy, ale nasza newsbletterowa rodzina powita Cię  otwartymi ramionami. Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami o konopiach, korzystaj ze zniżek na produkty od najlepszych polskich marek i czerp wiedzę z bonusowych materiałów, które otrzymają tylko newsbletterowicze.

O Stonerchefie

Stonerchef to portal edukacyjny o konopiach, który stanowi bibliotekę rzetelnej wiedzy opartej o najnowsze badania. Pomagamy zrozumieć z pozoru trudne rzeczy w przyjemny sposób.

Pokrywamy pełne spektrum tematów, od marihuany przez konopie włókniste po potencjał terapeutyczny tych roślin, aspekty psychologiczne, historię, kulturę i odpowiedzialne użytkowanie.

Zaczynaliśmy od rozpstnych przepisów na gastro okraszonych logiem z bongo. One nadal tu są — całe 500 sztuk.

Informacja

Treści zawarte na stronie są jedynie opisem dostępnej literatury naukowej na temat konopi. Nie stanowią one porady medycznej — i nie powinny być tak traktowane. Jeśli takiej potrzebujesz, skonsultuj się z lekarzem specjalizującym się w tego typu terapiach.

W naszych materiałach edukacyjnych znajdują się też linki afiliacyjne. Każdy zakup polecanego przez nas produktu z tego linka sprawia, że otrzymujemy od niego prowizję. To z kolei pomaga nam rozwijać naszą działalność edukacyjną.