HomeCategoryKolacja - Strona 2 z 8 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/kurczak-w-sosie-miodowo-czosnkowym-z-pulpa-mango.jpg

Smażony kurczak na mnóstwo sposobów to specjalność zamerykanizowanej kuchni chińskiej. Misja jest prosta: jak najmniej się narobić, zużyć w miarę mało składników i napchać do potrawy tyle smaku, ile się tylko da. Nasz smażony kurczak został skąpany w sosie miodowo-czosnkowym, do którego podaliśmy najzwyklejszą w świecie pulpę z mango. Efekt? Wolelibyśmy nie używać łaciny robotniczej....

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/03/zblizenie-na-kurczaka-w-sosie-miodowo-czosnkowym-z-gory.jpg

Wolne gotowanie to jedna z najlepszych rzeczy, którą można uczynić mięsu. Nic tak nie pieści porządnej porcji pełnowartościowego białka jak długi czas gotowania i niskie temperatury – nawet w przypadku chudego mięsa z piersi kurczaka. A możecie przekonać się o tym sprawdzając dzisiejszy przepis; oto bowiem stoi przed Wami miska pełna dobrodziejstwa: kurczak w sosie...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/02/tosty-sloppy-joe.jpg

Strach czasami jest dobry. Od tygodnia straszą nas, że niedługo nastaną kilkunastostopniowe mrozy, więc nasza reakcja obronna jest krótka – wypad do mięsnego, domowy chleb, dużo sera i tosty sloppy joe. Także teraz mróz będzie nas pocałować w tłuste… a nie, w sumie i tak nie przytyjemy. W zeszłym roku bardzo wydziwialiśmy z przepisami i...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/01/udon.jpg

Makaron udon chodził nam po głowie od naszej wizyty w gdańskim „Ping Pongu”, gdzie chwyciły nas za serce azjatyckie wyroby mączne. I gdy się tak zastanawiamy coraz dłużej, to już nie wiemy, kto kręci lepsze makarony – Włosi czy Japończycy? Chociaż po tym, jak zaserwowaliśmy sobie smażony makaron udon z wieprzowiną, szala przechyliła się na...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/01/mega-zblizenie-na-skrzydelko.jpg

Co prawda skrzydełka z kurczaka serwowane prosto z grilla nie mają sobie równych, ale jeśli się dobrze postarać, to w piekarniku można się całkiem nieźle zbliżyć do niedoścignionego wzoru. Dzisiaj dla odmiany postawiliśmy na jak największą (jak na nasze możliwości) prostotę. Serio, tylko skrzydełka, prosty sos i podstawowe przyprawy, które raczej każdy ma w domu...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/01/dwie-kanapki-z-mielonymi.jpg

Wśród naszych narodowych mądrości, zaraz obok „mądry Polak po szkodzie”, „Polacy nie gęsi i swój język mają”, jest jeszcze jedna sentencja, która wyjątkowo mocno wryła się w nasze dziedzictwo, a mianowicie: zostaw ziemniaki i chociaż mięso zjedz. Dezaktualizujemy ten apel, bo nasze kanapki z mielonymi mają wszystko zamknięte w jednej całości – i są kosmicznie...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/12/zblizenie-na-pierogi-stonerskie-w-tempurze.jpg

Jest taki bardzo ambitny program telewizyjny, „Żony Hollywood”, który pokazuje życie mało znanych businesswomen, które z biznesem mają tyle wspólnego, że ich mężowie prowadzą prężnie rozwijające się firmy – i dlatego mogą sobie pozwolić na loty odrzutowcami, zmianę samochodu co tydzień i jedzenie homarów na obiad. Pomimo że dokument jest sam w sobie karykaturą, naszym...

Copyright Stonerchef (2021)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. i nie stanowi porady medycznej w rozumieniu przepisów polskiego prawa. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio