HomeCategoryPizze - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2020/01/pizzetplus-scaled.jpg

Właśnie nadszedł ten dzień, kiedy operacja #PIZZETPLUS zatacza kolejne kręgi, tym razem robiąc desant na YouTube’a. Stonerskie ciasto na pizzę pokochały masy ludzi. Pizzetplus ruszyło Polaków z kanap, a w domach na dobre zapanowała ułańska fantazja połączona z włoskim temperamentem. Żebyście nas nie zrozumieli źle, to jest idealne ciasto na STONERSKĄ pizzę — nie neapolitańską,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/07/pizza-z-kiszonezem-kimchi-z-ananasa-i-parmezanem.jpg

Chociaż nasze zeszłotygodniowe gastro perypetie były skrupulatnie zaplanowane, to ostatnie dziecko jest działem totalnego przypadku i ogromnej chęci zamanifestowania swojej miłości do nasycania jedzenia tłuszczem nasyconym i potęgowania kalorii na włoskim placku, który już dawno sprofanowaliśmy do cna. Pizza pepperoni z kiszonezem, kimchi z ananasa i parmezanem to nasze nowe śniadanie, obiad, kolacja i bajka...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/pizza-donuty.jpg

Tak się złożyło, że wczoraj nasmażyliśmy 24 donuty. Większość poszła do pewnego przedsięwzięcia, którego świadkami będziecie niebawem, część zaś zjedliśmy przed samą północą z łakomstwa, a na resztę nie mieliśmy już ani czasu, ani sił – a czasami, naprawdę, sama ochota nie wystarczy. Mimo to, mając jeszcze w zapasie składniki na pizzę i kilka donutów...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/pizza-tosty-z-ciagnacym-sie-serem.jpg

Jeśli mielibyśmy wybierać dwa typy żarcia ulicznego, które zostało brutalnie spłaszczone i zadeptane na amen przez ludzi leniwych i dziwne ambicje stacji benzynowych, to byłyby to hot dogi i tosty. Na szczęście tościki zdają się przeżywać swego rodzaju renesans, bo do Polski nadchodzi skromnie wyż atmosferyczny tłuszczu nasyconego ze Stanów, znanego tam pod nazwą „grilled...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/11/pizza-parma-po-upieczeniu.jpg

Czegokolwiek byśmy nie robili z pizzą, to jej bardziej klasyczne odsłony zawsze stanowią dla nas bezpieczną przystań. Wobec tego, podczas odwiedzin rodziny w Radomiu, zapowiedzieliśmy, że oto jednego dnia robimy dzień pizzy. Trójkąt po trójkąciku, aż do odcięcia. I tak oto, korzystając z dużo lepszych warunków do wypiekania włoskich placków, na stół zawitała – zaraz...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/10/pizzadilla-z-ciagnacym-sie-serem.jpg

Quesadilla – jedno z najprostszych rozwiązań na szybkie pokonanie Pacmana. Potrawa, która wymaga jedynie nałożenia półproduktów na placek tortilla, złożenia ich w pół i zachowania przytomności, żeby nie spalić ich na patelni. Nasza quesadilla przeszła mutację – taką niewinną, co prawda, ale jakże czarującą i grzeszną. Stonersi, zróbcie chałwas dla Pizzadilli! Jak już możecie się...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/07/pizza-z-pulled-porkiem-bbq-na-okraglej-desce.jpg

Pizza to przecież danie z resztek, więc po tym, jak po spałaszowaniu Big Porka została nam jeszcze połowa mięsa, wskazówki naszego gastro-radaru ułożyły się w trójkąt i to wcale nie była ta słynna wszystkowidząca piramida. Jak się już zapewne domyślacie, naszą dzienną dawkę hedonizmu zapewniła pizza z pulled porkiem BBQ i kolendrowo-limonkową śmietaną. Chociaż codziennie...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/06/przekrojona-pizza-z-kielbasa-chorizo-i-bekonezem-jalapeno.jpg

W życiu każdego dorosłego człowieka, kiedy już zakończy formalną edukację i zacznie myśleć poważnie o swojej przyszłości, pojawia się mnóstwo  wątpliwości, m.in. o przetrwanie w życiowej dżungli, o efektywny rozwój osobisty, czy o to, czy jak pizza to włoska, czy jednak taka przaśna? Niechaj decyzję o tym ostatnim dylemacie zobrazuje dzisiejsza pizza z kiełbasą chorizo,...