HomeCategoryNa zimno - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/09/zblizenie-na-sernik-z-malinami-truskawkami-i-kruszonka-z-masla-orzechowego.jpg

Nowe miasto, nowe mieszkanie, nowi my — nowa kuchnia. I jak każda nowa kuchnia, tak również i ta musiała przejść chrzest bojowy w postaci testu na rosół i sernik. Rosołek wyszedł tak fenomenalnie, że zasłużył na osobny przepis. Serniczek spisał się tak epicko, że dorobił się przyspieszonej publikacji. Inspirowany po trosze naszym weselem, jak zwykle...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/odkrojony-kawalek-sernika.jpg

Czujemy wielką dumę, bo patrząc na zdjęcia naszego sernika z dżemem wiśniowym, mamy tę świadomość, że to najlepsze ciasto – a zarazem jedno z najprostszych – jakie do tej pory obróciliśmy w rzeczywistość. Zaraz wyjawimy Wam sekret tego sukcesu. Sukces tego serniczka polega na tym, że do jego stworzenia przysłużyła się śmietana o zawartości tłuszczu...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/09/sernik-tiramisu.jpg

Jeśli istnieje na tej planecie taki deser – oprócz lodów miętowych z czekoladą – który moglibyśmy jeść do końca życia i nadal cieszyć się ze szczerością kota, który właśnie dostał do miski świeżą porcję wołowinki, to jest to zdecydowanie sernik tiramisu. Taki na zimno, do zrobienia w pół godzinki, o idealnym balansie kremowości, słodyczy i...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/09/srodek-sernika-kinder.jpg

Entliczek pętliczek, kinder serniczek. Komu ukroimy, na tego – gastro. Gotowi na bezpruderyjny sernik kinder i czekoladowy Nil w dobie największego urodzaju? Głupie pytanie, w końcu zbliża się godzina 22. Czasami zastanawiamy się, jak śmiesznie musimy wyglądać w sklepie, kiedy robimy zakupy na słodycze. Wynosimy wtedy stamtąd kilka opakowań tłustej śmietany, jeszcze więcej tabliczek czekolady...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/08/zblizenie-na-srodek-sernika-creme-brulee.jpg

Jeśli chodzi o dzielenie przez zero i inne sporty ekstremalne, to się trochę cykamy, ale w momencie, kiedy śni nam się sernik crème brûlée z malinami, to należy potraktować to jako najwyższe proroctwo i zakasać rękawy do śmietanowej pracy. Sernik crème brûlée miał się pojawić na Stonerchefie już dwa razy. Zanim przekminiliśmy, że w wersji na zimno...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/06/sernik-nutella-po-odkrojeniu-kawalka.jpg

Truskaweczko, powiedz przecie – dlaczego najlepiej smakujesz z Nutellą? Sernik Nutella to coś, co musiało się o tej porze wydarzyć. Słońce nagrzewa w pełnej krasie, sezon na truskawki trwa w najlepsze, a w sklepie zawsze znajdzie się jakiś słoiczek/słój/wiadro Nutelli, a wiadomo, że nic tak nie robi dobrze podniebieniu jak zajadanie się truskami maczanymi w...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/05/zblizenie-na-sernik-pierrot.jpg

Jeśli mielibyśmy odnieść się z naszymi słodyczami do jakiejś innej profesji, to byłoby to myśliwstwo. Niektórzy myśliwi bowiem wypychają swoje trofea, no ale lepiej chyba wypchać deser kaloriami, prawda? Wtedy zwierzęta nie cierpią, a człowiek się cieszy, no i trofeum nie zajmuje miejsca w mieszkaniu – przynajmniej nie na długo. No i taki wypchany smakiem jest...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/05/sernik-z-bialych-michalkow.jpg

Doszły nas słuchy, że nasz krem z białych Michałków smakuje, jak niebo. Nie będziemy zaprzeczać, bo fakty mówią same za siebie, a skoro coś smakuje, jak niebo, to znaczy, że doskonale nadaje się do sernika na zimno. Sernik z białych Michałków zgarnął całą pulę nagród, będąc pierwszym ciastem, którego pozbyliśmy się tego samego dnia, którego...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/05/gotowy-pistacjowy-sernik-mascarpone.jpg

Jeśli poszukujecie wynagrodzenia za trudy swojej cierpliwości podczas obierania pistacji do kremu i powstrzymywanie się od skubnięcia chociażby jednego orzeszka, to rekompensata jest bardzo blisko i nosi dwa wdzięczne słowa: sernik pistacjowy. Co my mieliśmy z tym sernikiem, to naprawdę wielka przeprawa. Sam pomysł zrodził się w naszych przecukrzonych głowach już jakiś czas temu, ale...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/04/odkrojony-kawalek-sernika-chalwowego.jpg

Na święta robiliśmy dwa serniki – oba na zimno. Z jednym jeszcze się nie zdradzamy, bo przyjdzie na niego czas, natomiast na widok drugiego będziecie się dzisiaj ślinić. Dlaczego? Bo jest to potrójnie chałwowy sernik. Deser powstał na specjalne życzenie mamy Ewy, która jest wierną fanką chałwy. No i tu się zaczęły myśli formujące połączenia...