kategorie

Sosy i dipy

masło słodkie chilli
Dodatki

Masło „słodkie chilli”

Można smarować chleb samym masłem. Można też posmarować go masłem „słodkie chilli”, które będzie bardzo przyjemną i wyraźną odskocznią od tradycyjnych maseł smakowych, takich jak ziołowe, czosnkowe, czy pokrewne. Wjeżdżamy

Czytaj więcej »
majonez sriracha
Przepisy

Majonez sriracha

No dobra, przykłamczuszkowaliśmy dzisiaj – to nie jest tradycyjny majonez, bo jajek tu nie uświadczycie. Z drugiej strony, nazwa nie mówi JAJONEZ, więc kwestie terminologii możemy sobie pominąć i przejść

Czytaj więcej »
gotowa pasta tahini w słoiku
Przepisy

Szybka pasta tahini z ziarenkami sezamu

Nie bez powodu skarbiec z Alladyna nazywał się „Sezam”. Ta roślina jest nie tylko bogata w dobroczynne tłuszcze, ale przede wszystkim kapitalnie smaczna – jako posypka na bułkach, element marynaty,

Czytaj więcej »
sos sriracha
Podwójny pożar

Sos Sriracha, czyli tzw. „przeginka”

O tym, że kuchnia tajska jest ostra doskonale wiemy. Że mają dziwne nazewnictwo (wyspa Phuket) też. Nie dziwi zatem, że w Polsce nazwa Sriracha może wywoływać niedyskretny uśmiech na twarzy –

Czytaj więcej »
domowy majonez w 6 sekund
Dodatki

Domowy majonez z kolendrą w 6 sekund

Każdy tak dzisiaj najeżdża na tłuszcze, że fe, że be, a gdyby nie taki majonez, to byście, jeden z drugim, mogli tylko pomarzyć o tych wszystkich smakowitych kanapkach, sałatkach, chrupiących

Czytaj więcej »
sos marinara
Przepisy

Sos Marinara

To właśnie sos, zaraz obok ciasta, jest głównym składnikiem określającym jakość pizzy. Właściwie to dobra pizza nie potrzebuje być niczym smarowana, jeśli położymy pod nią odpowiednie fundamenty. Dzisiaj popłyniemy najbardziej

Czytaj więcej »
Przepisy

Dressing „Ranch”

Słowo „dressing” może być w tym przypadku mylące, bowiem jego lekkość nie znajduje nijak odbicia w przypadku sosu „Ranch”. Ale za to jak smakuje… Majonez i śmietana idealnie łączą się

Czytaj więcej »
Sos Beurre blanc
Przepisy

Sos beurre blanc

Dzisiaj wchodzimy na Tron Imperatora, na którym jako pierwszy zasiądzie sos beurre blanc. Na tę chwilę nie jestem w stanie wyobrazić sobie lepszego sosu do pieczonej ryby – nic zresztą

Czytaj więcej »
TRENDUJĄCE

Najnowsze artykuły o CBD

Recenzja suszu CBD AK-47 (Cannabis Spot)

Gdyby ten susz CBD był postacią z uniwersum DC, to nazwalibyśmy go Two-Face, ale że Cannabis Spot już mu nadał nazwę handlową, to nie będziemy ingerować w naming, za to

Susz CBD Strawberry Cola (Recenzja)

Szukasz suszu CBD, który idealnie uzupełni spliffa zamiast tytoniu, a przy okazji doda Ci energii i wyostrzy skupienie? Mamy coś w sam raz. Zapraszamy do recenzji kwiatów Strawberry Cola od

Zapisz się do newsblettera i pobierz dwa darmowe przepisy wraz z tajemniczą niespodzianką dla każdego Stonersa

Fizycznie Cię nie adoptujemy, ale nasza newsbletterowa rodzina powita Cię  otwartymi ramionami. Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami o konopiach, korzystaj ze zniżek na produkty od najlepszych polskich marek i czerp wiedzę z bonusowych materiałów, które otrzymają tylko newsbletterowicze.

O Stonerchefie

Stonerchef to portal edukacyjny o konopiach, który stanowi bibliotekę rzetelnej wiedzy opartej o najnowsze badania. Pomagamy zrozumieć z pozoru trudne rzeczy w przyjemny sposób.

Pokrywamy pełne spektrum tematów, od marihuany przez konopie włókniste po potencjał terapeutyczny tych roślin, aspekty psychologiczne, historię, kulturę i odpowiedzialne użytkowanie.

Zaczynaliśmy od rozpstnych przepisów na gastro okraszonych logiem z bongo. One nadal tu są — całe 500 sztuk.

Informacja

Treści zawarte na stronie są jedynie opisem dostępnej literatury naukowej na temat konopi. Nie stanowią one porady medycznej — i nie powinny być tak traktowane. Jeśli takiej potrzebujesz, skonsultuj się z lekarzem specjalizującym się w tego typu terapiach.

W naszych materiałach edukacyjnych znajdują się też linki afiliacyjne. Każdy zakup polecanego przez nas produktu z tego linka sprawia, że otrzymujemy od niego prowizję. To z kolei pomaga nam rozwijać naszą działalność edukacyjną.