HomeCategoryWytrawne Imperium - Strona 3 z 31 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/02/szarpana-wolowina-barbecue.jpg

Właśnie mija rok, odkąd używamy Crock-Pota w swojej kuchni. I wiecie co? Skubaniec ma na razie 100% skuteczności. Można w nim robić zarówno rzeczy wymyślne, jak i esencję prostoty – ot, choćby szarpana wołowina BBQ. To jedzonko jest wręcz dla Crock-Pota stworzone. Gotowanie sprawia nam ogromną przyjemność, ale tak samo cenimy sobie wygodę w życiu...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/01/burger-drwala.jpg

„Mamaaaaaa! A kiedy burger drwala? Mamaaaaaaa! Zrób mi burgera drwala! Mamaaaaaa! No weź, kiedy?!” Tak mniej więcej wyglądały prośby o tę legendarną kanapkę z McDonald’s, o ile cokolwiek stamtąd można określić mianem legendarnego, chyba, że to takie białoruskie legendy pisane na kolanie przez analfabetę. W każdym razie,  nie oznacza to, że sama forma kanapki nie może...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/01/kurczak-po-tajlandzku.jpg

Jest zimowa plucha, na ulicy prawie nie widać żywej duszy. Gdzieś pomiędzy sklepem „Wszystko po 5 zł” a „Pralnią chemiczną Alina” stoi budka wcale niezachęcająca z wyglądu, obwieszona czerwonymi szyldami popularnego napoju gazowanego. Pachnie czosnkiem i glutaminianem sodu. W środku pachnie awanturą. Wchodzisz, patrzysz na kartę, wodzisz po niej palcem i typujesz pozycję nr 14 –...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/01/gotowy-zinger.jpg

Nowy rok, nowi my, te same luksusowe przepisy. Tak właśnie można określić styczeń 2019, który rozpoczynamy przepisem będącym kolejnym wejściem na poziom wyżej w przypadku fast-foodowych szlagierów. Pierwsza była Hiper Kiejda, ale dzisiaj po panierowanym dywanie kroczy Hunger, czyli Zinger w wersji 4:20. Tak sobie czasem rozmyślamy nad życiem i nad jedzeniem, po czym dochodzimy...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/12/zblizenie-na-philly-cheese-steak-slidery.jpg

Ponieważ sylwester zbliża się do nas wielkimi krokami w siedmiomilowych glanach, wyszukiwarki atakowane są przez ludzi wyszukujących pomysłów na sylwestrowe przekąski. A jest w czym przebierać: pizzeretki z goudą i oliwkami, roladki z łososia i szpinaku, ciastka z fasoli – słowem, tylko głupi by nie robił! Jeśli jednak szukacie przed-noworocznej odmiany w postaci balsamu dla duszy...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/12/mega-pockety.jpg

Z fast-foodowych szlagierów dotknęliśmy już kilku pozycji. Big Maca przerabialiśmy nawet dwa razy, Whopperem chwaliliśmy się dość niedawno, a swego czasu wyświetlała się Wam tutaj pozycja o wdzięcznej nazwie „Beef Grander a.k.a. wegański koszmar”. Dzisiejszy przepis to kwintesencja naszej miłości do smażonego kurczaka i tęsknoty za jego formą podania jako Mega Pocket. Tylko wiecie, my jesteśmy...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/12/zblizenie-na-tan-tan-ramen.jpg

Dzisiejszy przepis powinien być tak naprawdę zaserwowany w święto Trzech Króli. Mamy tu bowiem złoto (w przenośni, rzecz jasna), pojawia się także mirra, a kadzidło… Kadzideł to my nigdy nie szczędzimy. Jeśli od jakiegoś czasu trawi Was niepowstrzymane pragnienie wyssania z talerza tłustego wywaru z dużym kopem ostrości (takim z półobrotu, że Chuck Norris nawet...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/11/zblizenie-na-steki-z-sosem-serowym.jpg

Dzisiaj będzie rozprawa o pięknym mięsie, a konkretnie o naszym nowym źródle wołowiny, w której jesteśmy zabujani do szaleństwa, bo taka jakość mięsa (w takiej cenie), to rzecz dość rzadko spotykana dzisiaj. A z takiego kawałka wołowiny nie wypada wręcz nie przygotować steków, dlatego dzisiaj smażymy steki z sosem serowym w towarzystwie chipsów tymiankowych i...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/11/serowe-burgery.jpg

Kiedy zjada się dwie pizze dziennie, tak konsekwentnie przez rok, to nagłe odcięcie od piekarnika z powodu awarii sprawia, że człowiek zupełnie wypada z rytmu. W miejsce pizzy trzeba bowiem znaleźć jakieś inne posiłki, przez co z jednej strony czuliśmy się zakłopotani, a z drugiej przypomniało nam się, że nowe przepisy same się nie zrobią....

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/10/ramen-songoku-z-bliska.jpg

Nasz przepis na ramen songoku to żywy dowód na to, jak przekuć porażkę w sukces. Zapomnijcie o wykładach motywacyjnych i wizualizowaniu rzeczywistości, bo to życie – a właściwie kuchnia – pisze najlepsze scenariusze i robi to bardzo tłustym i klarownym bulionem. Do tej pory zrobiliśmy tylko jeden ramen, chociaż to był taki niby-ramen, gdyby się...

Copyright Stonerchef (2019)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio