HomeCategoryPiekarnia - Strona 2 z 3 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/04/chalka-1.jpg

Jeśli marzy Wam się chałka, taka z prawdziwego zdarzenia, z domowego piekarnika, mięciusia i pachnąca niczym kochający dom, to trafiliście do właściwego miejsca. Nasza chałka spełnia wszystkie kryteria stuprocentowej pychotki, a przy tym łamie mit, jakoby ten rodzaj pieczywa był trudny w przygotowaniu. Tak, zgadza się – chałka jest łatwa. Mając jakiekolwiek doświadczenie w wypiekaniu pieczywa...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/02/preclowe-bulki-w-koszuku.jpg

Preclowe bułki – tego jeszcze nie grali. Ostatnio chodził za nami smak precli i słonych paluszków, a że nasza miłość do pieczywa jest większa od niedługo przesuniętych granic Warszawy, to podłubaliśmy trochę w internetach na temat przygotowywania precli w domowych warunkach. Kiedy okazało się, że nie dość, iż jest to możliwe, to jeszcze daje nam...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/01/zblizenie-na-bulki-hawajskie.jpg

Ostatnio właściwie codziennie pieczemy bułki, które potem towarzyszą nam podczas śniadania obok deski pełnych wędlin i serów. Największym hitem zostały jednak ostatnio hawajskie bułki do rwania. I wcale nie chodzi o to, że trzeba je podrywać, zanim dadzą się wysmarować masełkiem. Hawajskie bułki to pieczywo typowo drożdżowe, z jednym nietypowym dodatkiem – sokiem z ananasa. Dzięki...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/11/tekstura-chleba-tostowego.jpg

Wypiekanie pieczywa przez Polaków jest postrzegane mniej więcej tak, jak robienie makaronów przez Włochów – nie ma co, jesteśmy najlepsi w tym fachu. Dlatego punktem honoru dla nas jest dbanie o jego niepowtarzalny smak i najlepszą jakość. Jako Stonerchefów, najbardziej kręci nas chleb tostowy, z którego możemy potem układać wysokie wieże przekładane wędlinami, ciągnącym się...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/10/chlebki-naan-z-roztopionym-maslem-sola-i-sosem-sriracha.jpg

Jeden z naszych ulubionych rodzajów pieczywa, a zarazem niezbędnik kuchni indyjskiej znalazł swoje nowe zastosowanie. Oczywiście, moglibyśmy być na tyle eklektyczni, żeby wsadzić między chlebki naan wołowinę, w końcu jesteśmy w Polsce, a nie w Indiach, ale mimo wszystko jakoś nam to nie grało w głowie, po dłuższych przemyśleniach. Za to boczek i posiekana kolendra?...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/10/upieczone-bulki-przed-oddzieleniem.jpg

Bułka do burgera jest tak samo ważna jak mięso, dlatego nieustannie pracujemy nad stworzeniem doskonałego pieczywa do ulubionego posiłku Stonerchefów. Szybkie wypieki można uzyskać jedynie na twarzy z zawstydzenia, a pieczywo potrzebuje dużo cierpliwości, czułości, miłości i samych pozytywnych uczuć. Tylko wtedy uda nam się stworzyć burgerowe bułki doskonałe. Dlaczego czas gra główną rolę? Ponieważ...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/09/zblizenie-na-przekrojony-przasny-rumiany-chleb-z-niedzwiedzim-czosnkiem-1280x720.jpg

Witanie gości chlebem i solą jest najbardziej rozpoznawalnym znakiem polskiej gościnności. Cierpliwie wypiekane pieczywo z chrupiącą skórką oplecioną aromatycznymi przyprawami i posypane mąką cieszy oko tak samo jak nowo narodzone dziecko. Stonerchef wyjął wczoraj ze swojej piekarni przaśny rumiany chleb z niedźwiedzim czosnkiem bez zakwasu. Wypiekanie chleba uczy cierpliwości; niedokładnie wyrobione lub wyrośnięte ciasto, zła...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/gotowe-buleczki-do-hot-dogow-1-1280x720.jpg

Delikatne, maślane bułeczki o chrupiącej skórce to marzenie każdego miłośnika hot dogów. My lubimy spełniać marzenia, dlatego dziś z piekarni wjechały na stół jedyne takie bułki hot dogowe, których tekstury pozazdroszczonoby nawet w niebie. Co ciekawe, ten typ pieczywa jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu – biorąc pod uwagę czas wyrastania, będziecie potrzebować na...

Copyright Stonerchef (2021)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. i nie stanowi porady medycznej w rozumieniu przepisów polskiego prawa. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio