HomeCategoryŚniadanie - Strona 2 z 3 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/03/zblizenie-na-burgera-z-jajkiem-sadzonym-i-bekonem-kandyzowanym-w-piwie.jpg

Za czasów Młodej Polski, poeci podróżowali na wieś, żeby wziąć sobie za żonę taką prawdziwą, swojską dziołchę z gospodarstwa rolnego – taki mezalians. Dzisiaj role się odwróciły, bowiem to nasze dystyngowane, delikatnie chrupiące bułki-panienki pobierają się z dużym kotletem przybranym w jajo sadzone i bekon kandyzowany w piwie. Mamy tu połączenie klasyki z nowoczesnością. Z jednej...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/02/babeczki-mac-and-cheese-z-kruszonka-z-krakersow.jpg

Babeczki mac and cheese to jest jedno z tych nieprzewidywalnych śniadań, których forma podania może na początku dziwić, w trakcie przygotowywania intrygować, a podczas jedzenia zachwycać. Poza tym, to nie tylko sposób premycenia słusznego ładunku energetycznego w śniadaniu, ale również nietuzinkowa forma przegryzki. Zaczęło się od tego, że kupiliśmy makaron kolanka i wiadomo było, co...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/01/zblizenie-na-tacos-z-szarpanym-kurczakiem-i-jamajskim-majonezem.jpg

Tacos to taki posiłek, który doskonale wpasowuje się w kanon kuchni Stonerchefa, a dodatkowo nosi znamiona petardy bez żadnych przykrych potencjalnych konsekwencji użytkowania. Ewentualny wybuch smaków może nas przyprawić o uśmiech szeroki niczym ten u Jokera i szczery jak spojrzenie adoptowanego kota, który właśnie po raz pierwszy poczuł się kochany. Piękno tej potrawy leży w...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/11/zblizenie-na-pizze-z-kurczakiem-buffalo.jpg

Zazwyczaj zjadamy dwie pizze dziennie i pomimo, że ta dwójka jest przeważnie ortodoksyjna w składnikach, to dzień, w którym robimy nowe smaki na włoskim placku na potrzeby Stonerchefa, jest dniem świętym – głównie dlatego, że wtedy zjadamy trzy pizze. Dzisiaj łączymy USA z Francją, można wręcz rzec, że jest to kuchnia NATO, a z piekarnika...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/09/mega-zblizenie-na-jedno-blt-1280x720.jpg

Ten przepis jest pełen bijących i ociekających gastrycznym przepychem zdjęć, ale przede wszystkim należy napomknąć fakt, że właśnie odkryliśmy jak najeść się po brzegi jedną kanapką. Wejście Stonera prosto z buta w pojęcie „śniadanie” i roztrzaskanie go na drobne kawałki, by nadać temu terminowi nowe, lepsze znaczenie – kanapki BLT z grillowanym ananasem, avocado, chipsami...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/prawilna-wiejska-jajecznica-na-patelni-z-bulkami.jpg

Czas na najprostsze śniadanie, jakie kiedykolwiek komuś mogło przyjść do głowy. Czyżby? Czy jajecznica naprawdę jest taka łatwa? Z pozoru oczywiście, że tak. Tak samo jak schabowy, czy pomidorowa – jednak jeśli umiesz przyrządzić którąś z tych potraw tak, żeby innym opadły szczęki, to możesz śmiało powiedzieć o sobie, że umiesz gotować. Inaczej nawet przegrzebki...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/salatka-cobb-gotowa.jpg

Lubię domowe sałatki, bo można samemu zarządzać proporcjami i sprawić, że sałata nie poskromi reszty towarzyszy, naładowana bez opamiętania do miski. A w upały, kiedy wybitnie nie chce mi się nagrzewać i tak cierpiącego od gorących wschodów słońca mieszkania, to robię sałatkę Cobb, gdzie kurczak tańczy z bekonem i serem z niebieską pleśnią, osłodzony kukurydzą...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/06/kanapkowy-przekladaniec-mac-and-cheese-na-czarnym-talerzu.jpg

Mówi się, że potrzeba jest matką wynalazków – zatem, jeśli już wyprowadzisz się od rodziców i mama nie podtyka Ci tostów pod nos przed kolejną partią LoLa, musisz pokusić się o większą inwencję twórczą, która wychodzi daleko poza obsługę tostera. Nie lękajcie się jednak, bo przygotowanie pełnych, kompletnych tostów, ba! Zrobienie z nich kanapkowego przekładańca,...

Copyright Stonerchef (2019)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio