kategorie

Szybka patelnia

kurczak generała stonera
Drób

Kurczak Generała Stonera

Ostatnio jesteśmy nakręceni na jedzenie kuchni chińsko-amerykańskiej, zwłaszcza tak bardzo tam popularnych potraw „na wynos”. Co i rusz szukamy nowych inspiracji i próbujemy innych rodzajów mięsa w różnej obróbce termicznej.

Czytaj więcej »
wołowina po mongolsku
Kolacja

Wołowina po mongolsku

Mamy taki ambitny plan, żeby za życia zwiedzić cały świat, ale póki tego jeszcze nie zrealizowaliśmy, serwujemy sobie takie podróże na talerzach. Dzisiaj padło na Mongolię, ponieważ kojarzy nam się

Czytaj więcej »
mac and cheese
Makarony

Mac and Cheese na mleku w 10 minut

Mac and Cheese, czyli po naszemu makaron z serem, to jedna z najszybszych dróg ku poskromieniu pacmana w obliczu nadejścia tego potwora. Istnieje wiele sposobów na jego przyrządzanie – można

Czytaj więcej »
przerwany paluch serowy
Przepisy

Paluchy serowe w Cheetosach orzechowych

Nie dajcie sobie wmówić wegepropagandzie, że Wasze smaki dzieciństwa to rabarbar i jarmuż – doskonale pamiętamy, że niemal każdy dzieciak, który dorastał w latach 90. szalał na punkcie kukurydzianych chrupek

Czytaj więcej »
makaron z serem
Makarony

Ultra-szybki makaron z serem bez pieczenia

Pierwszego września tyle się dzieje: rozpoczęcie roku szkolnego, uroczystości państwowe, pierwszy odcinek Kuchennych Rewolucji – kumulacja tego z ostatnią hiperaktywnością w kuchni wywołała u nas potrzebę szybkiego posiłku, który jest

Czytaj więcej »
sos sriracha
Podwójny pożar

Sos Sriracha, czyli tzw. „przeginka”

O tym, że kuchnia tajska jest ostra doskonale wiemy. Że mają dziwne nazewnictwo (wyspa Phuket) też. Nie dziwi zatem, że w Polsce nazwa Sriracha może wywoływać niedyskretny uśmiech na twarzy –

Czytaj więcej »
prawilna wiejska jajecznica
Jaja

Prawilna wiejska jajecznica

Czas na najprostsze śniadanie, jakie kiedykolwiek komuś mogło przyjść do głowy. Czyżby? Czy jajecznica naprawdę jest taka łatwa? Z pozoru oczywiście, że tak. Tak samo jak schabowy, czy pomidorowa –

Czytaj więcej »
TRENDUJĄCE

Najnowsze artykuły o CBD

Recenzja suszu CBD AK-47 (Cannabis Spot)

Gdyby ten susz CBD był postacią z uniwersum DC, to nazwalibyśmy go Two-Face, ale że Cannabis Spot już mu nadał nazwę handlową, to nie będziemy ingerować w naming, za to

Susz CBD Strawberry Cola (Recenzja)

Szukasz suszu CBD, który idealnie uzupełni spliffa zamiast tytoniu, a przy okazji doda Ci energii i wyostrzy skupienie? Mamy coś w sam raz. Zapraszamy do recenzji kwiatów Strawberry Cola od

Jak wybrać bezpieczny olejek CBD do waporyzacji?

Szukasz bezpiecznego i skutecznego olejku CBD do waporyzacji? Koniecznie przeczytaj ten artykuł, żeby wiedzieć, czego szukać, a od jakich składników trzymać się z daleka. Olejki CBD do waporyzacji stanowią porządną

Zapisz się do newsblettera i pobierz dwa darmowe przepisy wraz z tajemniczą niespodzianką dla każdego Stonersa

Fizycznie Cię nie adoptujemy, ale nasza newsbletterowa rodzina powita Cię  otwartymi ramionami. Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami o konopiach, korzystaj ze zniżek na produkty od najlepszych polskich marek i czerp wiedzę z bonusowych materiałów, które otrzymają tylko newsbletterowicze.

O Stonerchefie

Stonerchef to portal edukacyjny o konopiach, który stanowi bibliotekę rzetelnej wiedzy opartej o najnowsze badania. Pomagamy zrozumieć z pozoru trudne rzeczy w przyjemny sposób.

Pokrywamy pełne spektrum tematów, od marihuany przez konopie włókniste po potencjał terapeutyczny tych roślin, aspekty psychologiczne, historię, kulturę i odpowiedzialne użytkowanie.

Zaczynaliśmy od rozpstnych przepisów na gastro okraszonych logiem z bongo. One nadal tu są — całe 500 sztuk.

Informacja

Treści zawarte na stronie są jedynie opisem dostępnej literatury naukowej na temat konopi. Nie stanowią one porady medycznej — i nie powinny być tak traktowane. Jeśli takiej potrzebujesz, skonsultuj się z lekarzem specjalizującym się w tego typu terapiach.

W naszych materiałach edukacyjnych znajdują się też linki afiliacyjne. Każdy zakup polecanego przez nas produktu z tego linka sprawia, że otrzymujemy od niego prowizję. To z kolei pomaga nam rozwijać naszą działalność edukacyjną.