HomeCategoryWołowina - Strona 2 z 6 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/09/whopper-w-rekach.jpg

Ktoś kiedyś popełnił bardzo duży błąd i nie mówimy tutaj o osobach, które weryfikowały talent pewnego niedoszłego malarza – chodzi nam o pewnego anonima (ale znajdziemy cię, nie martw się, karma wraca), który wymyślił wierutną bzdurę, wedle której podział na zdrowe i niezdrowe jedzenie opiera się na formie podania posiłku. I tak oto, szereg zdrowych...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/07/burgery-bulgogi.jpg

Każdego dopada czasem kryzys twórczy – jak się okazało, nie jesteśmy wyjątkiem. Przez tydzień nie mogliśmy wymyślić przepisu. Coś nam niby chodziło po głowie, coś tam smyrało te połączenia nerwowe, ale jak już prawie cały koncept był gotowy, to rzucaliśmy go w diabły i szliśmy piec pizzę. Aż tu nagle spadło na nas, niczym grom...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/sos-serowy-cieknacy-z-wulkano-burgera.jpg

Kiedy nie chce nam się danego dnia eksperymentować w kuchni z połączeniami smakowymi, zamykamy się w swoich bezpiecznych klimatach, ale za to serwujemy je w takiej formie, że okazują się bardziej zbawienne dla podniebienia niż najwymyślniejsze kombinacje egzotycznych składników. Tak właśnie powstały burgery z cebulowo-serowym wulkanem. Jeśli jesteście w jakiś sposób na bieżąco z tym,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/03/ropa-vieja.jpg

Hm, ropa vieja… ropa vieja… Nie no, to nie brzmi apetycznie, prawda? Niestety, równie nieprzyjemny wydźwięk ma w oryginalnym języku, albowiem oznacza „stare ciuchy”. Na szczęście tu kończą się negatywne skojarzenia, bo ropa vieja to po prostu długo gotowana wołowina w pomidorowym sosie z dodatkiem różnorakich papryk, kuminu, oregano i wędzonej papryki. Słowem – majstersztyk....

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/02/tosty-sloppy-joe.jpg

Strach czasami jest dobry. Od tygodnia straszą nas, że niedługo nastaną kilkunastostopniowe mrozy, więc nasza reakcja obronna jest krótka – wypad do mięsnego, domowy chleb, dużo sera i tosty sloppy joe. Także teraz mróz będzie nas pocałować w tłuste… a nie, w sumie i tak nie przytyjemy. W zeszłym roku bardzo wydziwialiśmy z przepisami i...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/02/ser-cieknacy-z-paczko-cheeseburgerow.jpg

Cały świat żyje od kilku dni tym, że Elon Musk wysłał w kosmos Teslę, ale to nie w kosmosie dzieją się prawdziwe cuda. Bo my, na ten przykład, wysłaliśmy dziś w kosmos jakąkolwiek skalę serowości w cheeseburgerze zamkniętym w pączka. A media milczą. Ukoronowaniem tegorocznego Tłustego Czwartku okazał się przepis wytrawny. Dzisiaj jeszcze dojadaliśmy burżujskie...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/10/dewastator.jpg

Dzisiaj pokażemy, jak jednym dodatkiem sprawić, że klasyczna kompozycja znana w świecie gastrożerców jako Burger BBQ przeistoczy się w panierowanego Hulka wystawionego na promieniowanie M-1M-0L-377E. Co nami powodowało? Dlaczego jeszcze nie siedzimy w pokoju bez klamek? Jak to wszystko zjeść? Za chwilę wszystko wyjaśnimy. Śledzimy na Fejsie kilka stron, które aż kipią od rozpustnych inspiracji....

Copyright Stonerchef (2021)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. i nie stanowi porady medycznej w rozumieniu przepisów polskiego prawa. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio