HomeCategoryKrólestwo Słodkości - Strona 3 z 19 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/donuty-z-lukrem-limonkowym.jpg

Zmierzch maja i świt czerwca to zdecydowanie start sezonu kwaśnego. Słońce bije po oczach niczym bogactwo dubajskich szejków, ciągle chce nam się pić i mamy takie marzenie, żeby na ten nadchodzący miesiąc zmienić się w jedną wielką limonkę, żywiąc się jedynie własnym sokiem. Na razie jednak muszą nas pocieszyć donuty z lukrem limonkowym. Upał, nie...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/serniczek-kajmakowy-z-dzemem-jagodowym-i-biala-czekolada.jpg

Do całkiem niedawna było tak, że woleliśmy robić sobie serniki na zimno, ponieważ – jakby nie było – są łatwiejsze w przygotowaniu, a poza tym w zimnych deserach jest coś bardzo stonerskiego. Niemniej jednak, od pewnego czasu, szalejemy na punkcie serników pieczonych. Jeśli chodzi o częstotliwość ich robienia, zaczynają skromnie nadganiać pizzę (chociaż do niej...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/nadgryziony-paczek-z-dzemem-z-mango.jpg

Dzień dziecka zbliża się wielkimi krokami, a wiadomo, że każde dziecko kocha pączki. Można się oszukiwać, że brokuły, błonniki i inne wynalazki, ale dziecko z pączkiem w dłoni nigdy nie usłyszy „No nie módl się tak nad tym jedzeniem!”. Natomiast pączki z dżemem mango i lukrem z białej czekolady sprawiają, że nawet najbardziej zgryźliwi dorośli...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/04/drozdzowki-nadziewane-czekolada.jpg

Przypadek bywa sprawcą wielu wspaniałych rzeczy. Na ten przykład, gdyby nie ów przypadek, nigdy byśmy się nie poznali, a co za tym idzie, nie stworzylibyśmy tego siedliska rozpusty. Dla niektórych to pewnie i lepiej, bo nie nadszarpnęliby swoich relacji z dietetykiem, ale dla nas byłaby to niepowetowana strata. I wyobraźcie sobie, że wczoraj – zupełnie...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/04/jedenascie-donutow-z-bekonem-i-whisky.jpg

Gotowi stawić czoła kulinarnemu symbolowi seksu? Wyzwolone donuty z bekonem i lukrem z dodatkiem whisky, robione z ciasta na bazie maślanki i jogurtu greckiego – to jest coś, co łączy dwa światy; Wytrawne Imperium i Królestwo Słodkości. Dlatego do kuchni znowu weszliśmy razem, za rączki. Bekon – nasze ulubione mięso, warzywo i cukierek. Wszystko można...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/04/pokrojony-pistacjowiec.jpg

W naszym domu nie ma świąt bez makowca. To taka tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie – babcia piekła, ciocie piekły, teraz my pieczemy, bo wigor w nas ogromny, a fantazja i apetyt jeszcze większa. W wigilię czarowaliśmy kajmakowcem, natomiast w Wielkanoc to pistacjowiec uzupełniał poziom glukozy we krwi wszystkich domowników. Poprzez pistacjowiec rozumiemy makowca...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/03/flat-lay-kremu.jpg

Prowadzenie bloga kulinarnego ma jedną zasadniczą wadę – jest tyle pysznych rzeczy do zrobienia, że większości przepisów nie próbujemy już ponownie. Jest jednak kilka pozycji, które sobie wyjątkowo umiłowaliśmy i raz na jakiś czas wracamy do nich z ogromnym sentymentem i jeszcze większym apetytem. I chociaż ciasteczkowy krem z masłem orzechowym to nowość na Stonerchefie,...

Copyright Stonerchef (2021)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. i nie stanowi porady medycznej w rozumieniu przepisów polskiego prawa. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio