HomeCategoryStoner żarcie - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/11/IMG_3118.jpg

Przepis na tę kanapkę czerpie inspirację z naszego ostatniego oczekiwania na samolot na lotnisku w Luton o godzinie 3:00, kiedy jedyną otwartą „restauracją” był Burger King, a naszym ratunkiem na ówczesne stłumienie głodu — kanapka crispy chicken. Tak nam jakoś wtedy zasmakowała (połączenie, w sumie, nie kanapka), że postanowiliśmy ją przenieść na grunt wysokiej jakości...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/08/kurczak-po-koreansku.jpg

Korean Fried Chicken zapewnia nam idealny poziom ostrości — jest ich bowiem kilka. Mamy taką niewinną, pieprzną ostrość; jest i poziom ostrości dający się bardziej we znaki, bo głęboki i paprykowy, ale jednak niezmieniający koloru twarzy; o ekstremum, gdzie ostrość sprawia bezpośredni ból, nie będziemy się wypowiadać, bo to po prostu nie dla nas. Natomiast...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/06/kebab.jpg

Swego czasu Polskę ogarnął prawdziwy szał kebabowy. Chwilami kebabowni było prawie tyle, co aptek, a to już nie lada wyczyn. Polacy pokochali skrawane mięso z kurczaka lub „baraniny” w dopasowanej do swoich kubków smakowych odsłonie. Cały kraj jechał na cienkim i grubym, a za przepis na dobry kebab pewnie niejeden Jan III Sebiski dałby się...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/06/gotowe-burrito-z-policzkami-wolowymi.jpg

Podobnie jak księżyc, my też mamy swoje fazy i w ostatnich tygodniach nadeszła do nas faza curry i chęć na indyjskie żarełko w fuzji z inną kuchnią etniczną. W przypływie weny twórczej odstawiliśmy więc takiego combosa, że sami zbieraliśmy szczęki z podłogi. Jesteście gotowi na prawdziwą podróż międzykontynentalną? Burrito z policzkami wołowymi było dla nas...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/jak-przygotowac-burgery.jpg

Być może nie formułujecie tego pytania dokładnie w ten sposób, ale często pytacie nas, jak wysmażyć mięso na burgera, jaki ser dobrać, gdzie dostaniecie takie piękne maślane bułki, jak my robimy te sosy, czy możemy przestać was torturować bezwstydnymi zdjęciami jedzenia o późnych porach wieczorowych i takie tam, więc wychodzimy do Was z poradnikiem —...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/zblizenie-na-skosnego.jpg

Pamiętacie te sceny w Pearl Harbor, w których wściekli Japończycy bombardowali amerykańskie porty z taką pasją w oczach, z jaką Leonardo da Vinci malował Mona Lisę? Tak można właśnie zobrazować to, co się dzieje wraz z pierwszym gryzem, z którym Skośny – stripsowy pilot w kasku z wasabi – wbija do portów naszych podniebień. Po...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/burger-w-paczku.jpg

Tak nam ostatnio wpadło do głowy, że gdy tyle mówi się o modelkach XXL, modele z tym samym rzymskim oznaczeniem są bezczelnie pomijani. A media milczo. Nasz przepis jest wyrazem sprzeciwu dla tak rażącej dyskryminacji. Niechaj burger w pączku stanie się symbolem wolności, konstytucji i zagramanicy. Burger w pączku to jest taki trochę kontrowersyjny temat,...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/02/kubelek-kurczakow.jpg

Kto choć raz nie guglał „przepis na smażonego kurczaka z KFC”, niech pierwszy rzuci panierką. My też kiedyś guglaliśmy i tak żeśmy się naguglali, że nic pożytecznego z tego nie wyszło, aż przepadliśmy w świecie amerykańskich smażonych kurczaków. Trzeba bowiem stanąć prawdzie twarzą w twarz i przyznać się przed samym sobą, że w panierce KFC...