HomeCategoryStoner żarcie - Strona 13 z 14 - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/caserole-na-glebokim-talerzu-i-w-naczyniu-zaroodpornym-1120x720.jpg

Jesteśmy bezgranicznie zakochani w kuchni amerykańskiej – po pierwsze dlatego, że Jankesi mają fioła na punkcie zapiekania wszystkiego. Po drugie, Amerykańskie kulinaria to jest przepyszne multi-kulti, które wiele czerpie z kraju, co go pewien król zastał kiedyś drewnianym. Nasz dzisiejszy bohater wylądował w michach w postaci caserole z kurczakiem, jalapeno, sosem śmietanowo-serowym i ziemniakami w...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/zblizenie-na-stripsy-1280x720.jpg

Najlepsze rzeczy są zazwyczaj proste i rosną w ziemi. Nic zatem dziwnego, że w czasach ogólnych represji rasowych i biedy, Afroamerykanie kombinowali jak tu nie tylko przeżyć, ale i dobrze zjeść mając do dyspozycji skromny arsenał w postaci przypraw i ograniczony dobór mięs. I tak powstał Soul Food – jedna z najpyszniejszych i najbardziej aromatycznych...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/zblizenie-na-quesadille-1280x720.jpg

Kochamy się w mące pszennej, która zawiera krwiożerczy gluten, a jeszcze bardziej kochamy się w aromatycznych, ciągnących się serach i intensywnych przyprawach, dlatego nasza quesadilla na dwa sery z kurczakiem w ostrej panierce jest niejako hymnem o tej miłości. Co to takiego ta quesadilla? Nic innego jak kanapka z tortilli, pokrojona w trójkąty i wypełniona...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/gotowy-majonez-w-sloiku-1249x720.jpg

Każdy tak dzisiaj najeżdża na tłuszcze, że fe, że be, a gdyby nie taki majonez, to byście, jeden z drugim, mogli tylko pomarzyć o tych wszystkich smakowitych kanapkach, sałatkach, chrupiących zagryzkach i wielu innych rzeczy, których najlepszą rolę drugoplanową odgrywa właśnie on. Pozwólcie zatem, że nauczymy Was, jak przygotować taki domowy majonez w 6 sekund....

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/hot-dogi-podane-na-czarnej-kratce-1280x720.jpg

To jest ostateczny nokaut stonerski w pierwszej rundzie poprzedzony gradobiciem smaków i obfitości. Strips hot dogi a’la KFC powstały z prostej potrzeby zasmakowania tego rodzaju street foodu bez parówki. Bo parówki są fuj. W tym posiłku wszystko jest robione od zera, wliczając w to kosmiczny sos, który stanowi kolendrowy majonez, sprószony smażoną cebulką. Podstawą naszych...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/pizze-cornetto-w-bukiecie-1280x720.jpg

Są na świecie takie wartości, które trzeba szanować ponad wszystko – rodzina, honor, przyjaźń, lojalność, asertywność, silna wola, lody, pizza. No właśnie – Pizza cornetto. Co to takiego? To rodzaj street foodu, który zaczyna robić furorę w świecie gastrożerców – pizza podana w rożkach, niczym legendarne lody cornetto. Będziecie do tego potrzebować naszego ciasta na...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/gotowy-popcorn-z-czekolada-1280x720.jpg

Czekoladowy popcorn?! Dlaczego??? Między innymi dlatego, że podobny wyraz twarzy towarzyszy nam, kiedy widzimy kolejny popcorn z masłem, serem, czy nawet karmelem. Poza tym, odkrywanie nowych smaków jest zajęciem, które daje nam radochę porównywalną do widoku opustoszałych talerzy i uśmiechniętych min naszych gości po obiedzie. Właściwie to gorzka czekolada obsługuje więcej połączeń niż Fly Emirates...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/pizza-z-jerzynami-feta-bazylia-sosem-balsamicznym-1215x720.jpg

Kiedyś sieciówki robiły podejście do słodkiej pizzy, ale chyba nie za bardzo mieli pojęcie, jak powinno się ją wypiekać i co konkretnie można na wierzchu takiej potrawy wyłożyć. My wiemy. Dzielimy się więc naszą recepturą – na horyzoncie pizza z jeżynami, fetą i bazylią. Zanim jednak przejdziemy do zestawienia składników, poznajmy odrobinę teorii na temat...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/08/rollsy-z-domowej-tortilli-z-sosem-wielomusztardowym-1280x720.jpg

Korzystając z okazji, że napadła nas nieposkromiona chęć na domowe placki tortilla, przygotowaliśmy je w wyjątkowo stonersko-biesiadnej odmianie zapiekanej w sosie wielomusztardowym. Podobno potrzeba jest matką wynalazków. My potrzebowaliśmy sprawdzonego źródła mącznych placków, tak popularnych dla wielu kuchni świata, w tym amerykańskiej, meksykańskiej i hiszpańskiej – a wiadomo, że najlepsze wychodzą z własnej patelni. Poza...

Copyright Stonerchef (2019)
Wszelkie materiały na stronie chronione są prawami autorskimi — zabrania się ich kopiowania.
Dział Weedukacja ma charakter informacyjny. Treści na stronie mogą zawierać linki afiljacyjne.

Zdjęcia z sesji: PiKwadrat Studio