HomeCategoryTipy - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/jak-przygotowac-burgery.jpg

Być może nie formułujecie tego pytania dokładnie w ten sposób, ale często pytacie nas, jak wysmażyć mięso na burgera, jaki ser dobrać, gdzie dostaniecie takie piękne maślane bułki, jak my robimy te sosy, czy możemy przestać was torturować bezwstydnymi zdjęciami jedzenia o późnych porach wieczorowych i takie tam, więc wychodzimy do Was z poradnikiem —...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/02/kubelek-kurczakow-e1579641880556.jpg

Kto choć raz nie guglał „przepis na smażonego kurczaka z KFC”, niech pierwszy rzuci panierką. My też kiedyś guglaliśmy i tak żeśmy się naguglali, że nic pożytecznego z tego nie wyszło, aż przepadliśmy w świecie amerykańskich smażonych kurczaków. Trzeba bowiem stanąć prawdzie twarzą w twarz i przyznać się przed samym sobą, że w panierce KFC...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/02/koncowka-smazenia-paczkow.jpg

Pączek. Cudowna, miękka, puszysta i wysmażona na złoty kolor istota. Symbol święta, obfitości, lat tłustych, a dla niektórych prawdziwy tester silnej woli. Niezależnie od pochodzenia, rasy, wyznania, należy zaakceptować jednak fakt, że w Polsce pączek to rzecz, od których ważniejsza jest jedynie wódka i nieszczęście sąsiada – a to już coś. Dlatego wręcz wypada znać...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/12/wyrabianie-pierogow.jpg

Choć przepis na ciasto na pierogi nie jest niczym skomplikowanym, to powstało wokół bazowej receptury wiele wariacji i każdy zachwala swoją, psiocząc na inne, że „masła się nie dodaje, przecież jajko wystarczy” albo że „bez kopczyka to już nie pierogi” – no wiecie, takie przekrzykiwanie się, że jedna baba powiedziała drugiej babie, że trzecia baba...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/09/ugotowany-bulion-wolowy.jpg

W mieszkaniu unosi się zapach ciężkiego, mocno kolagenowego wywaru. Ręce pachną włoszczyzną na kilometr, a oka rosołu są tak duże i piękne, że można się w nich przeglądać. Tak właśnie działa potężny bulion wołowy – inny niż wszystkie. Wywary mięsno-warzywne to podstawa wielu aromatycznych sosów, a zupy robione na bazie takiego sycącego bulionu są bez...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/08/mega-zblizenie-na-brioche.jpg

Kuchnia, podobnie jak natura, nie znosi próżni, dlatego nie istnieje przepis, którego nie można by udoskonalić. Tak samo rzecz ma się z bułkami do burgerów i kanapek – zawsze można wbić na jeden poziom wyżej. Nasze dzisiejsze brioche sprawiły, że chyba uderzyliśmy w bułkowy sufit. Do tej pory używaliśmy do kanapek super puszystych bułek burgerowych...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2017/07/zblizenie-na-krojonego-steka.jpg

Pytanie zadane w tytule było pewnie tysiące razy wklepywane w wyszukiwarki. W Internetach panuje niezły bałagan na ten temat, któremu wcale nie pomaga szerzenie popularnych mitów o przyprawianiu i obróbce mięsa. Dziś smażymy jak Gordon, obalamy niczym Kwaśniewski i porządkujemy wiedzę. Właściwie to odpowiedź na pytanie „jak wysmażyć idealnego steka” należy traktować dosyć subiektywnie, bo...