HomeCategoryRozpusta - Stonerchef

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/09/zblizenie-na-sernik-z-malinami-truskawkami-i-kruszonka-z-masla-orzechowego.jpg

Nowe miasto, nowe mieszkanie, nowi my — nowa kuchnia. I jak każda nowa kuchnia, tak również i ta musiała przejść chrzest bojowy w postaci testu na rosół i sernik. Rosołek wyszedł tak fenomenalnie, że zasłużył na osobny przepis. Serniczek spisał się tak epicko, że dorobił się przyspieszonej publikacji. Inspirowany po trosze naszym weselem, jak zwykle...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/04/IMG_0439.jpg

Jeszcze nie tak dawno trwaliśmy w przekonaniu, że sernik na zimno, to najlepsza forma podania tego deseru. A jak upiekliśmy sernik Reeses, to emocje szargają nami jak Werterem i zaczynamy pałać romantyczną miłością do serników pieczonych. Dzisiejszy przepis sponsorują problemy pierwszego świata. Szykujcie miejsca w sercach i brzuchach na sernik o smaku orzechowych babeczek. A’propos...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2019/03/odkrojony-kawalek-sernika.jpg

Czujemy wielką dumę, bo patrząc na zdjęcia naszego sernika z dżemem wiśniowym, mamy tę świadomość, że to najlepsze ciasto – a zarazem jedno z najprostszych – jakie do tej pory obróciliśmy w rzeczywistość. Zaraz wyjawimy Wam sekret tego sukcesu. Sukces tego serniczka polega na tym, że do jego stworzenia przysłużyła się śmietana o zawartości tłuszczu...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/09/sernik-tiramisu.jpg

Jeśli istnieje na tej planecie taki deser – oprócz lodów miętowych z czekoladą – który moglibyśmy jeść do końca życia i nadal cieszyć się ze szczerością kota, który właśnie dostał do miski świeżą porcję wołowinki, to jest to zdecydowanie sernik tiramisu. Taki na zimno, do zrobienia w pół godzinki, o idealnym balansie kremowości, słodyczy i...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/06/gotowe-pankejki-z-biala-czekolada.jpg

Pankejki z białą czekoladą są dobre z dwóch powodów. Po pierwsze – to pankejki. Po drugie – mają białą czekoladę. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że Polska obrosła w truskawki w tym sezonie, a my jeszcze mieliśmy sos jagodowy od Wytrawnej Mamy i lody waniliowe, więc nawet gdybyśmy chcieli zjeść tego dnia fit śniadanie (a...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/sernik-kokosowy-z-dzemem-z-mango-i-rafaello.jpg

Sernik kokosowy z dżemem z mango… To jest jedna z tych melodyjnych fraz, którą gdyby podrzucić logopedom, mieliby setki zadowolonych klientów, bo w połączeniu z prezentacją wizualną na naszym blogu, dzieci i dorośli powtarzaliby ją tak ochoczo i wyraźnie, że w Polsce mielibyśmy nie tylko mnóstwo poprawnie mówiących ludzi, ale i przyszłych pasjonatów fonetyki. Albowiem...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/serniczek-kajmakowy-z-dzemem-jagodowym-i-biala-czekolada.jpg

Do całkiem niedawna było tak, że woleliśmy robić sobie serniki na zimno, ponieważ – jakby nie było – są łatwiejsze w przygotowaniu, a poza tym w zimnych deserach jest coś bardzo stonerskiego. Niemniej jednak, od pewnego czasu, szalejemy na punkcie serników pieczonych. Jeśli chodzi o częstotliwość ich robienia, zaczynają skromnie nadganiać pizzę (chociaż do niej...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/nadgryziony-paczek-z-dzemem-z-mango.jpg

Dzień dziecka zbliża się wielkimi krokami, a wiadomo, że każde dziecko kocha pączki. Można się oszukiwać, że brokuły, błonniki i inne wynalazki, ale dziecko z pączkiem w dłoni nigdy nie usłyszy „No nie módl się tak nad tym jedzeniem!”. Natomiast pączki z dżemem mango i lukrem z białej czekolady sprawiają, że nawet najbardziej zgryźliwi dorośli...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/04/jedenascie-donutow-z-bekonem-i-whisky.jpg

Gotowi stawić czoła kulinarnemu symbolowi seksu? Wyzwolone donuty z bekonem i lukrem z dodatkiem whisky, robione z ciasta na bazie maślanki i jogurtu greckiego – to jest coś, co łączy dwa światy; Wytrawne Imperium i Królestwo Słodkości. Dlatego do kuchni znowu weszliśmy razem, za rączki. Bekon – nasze ulubione mięso, warzywo i cukierek. Wszystko można...

https://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/04/pokrojony-pistacjowiec.jpg

W naszym domu nie ma świąt bez makowca. To taka tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie – babcia piekła, ciocie piekły, teraz my pieczemy, bo wigor w nas ogromny, a fantazja i apetyt jeszcze większa. W wigilię czarowaliśmy kajmakowcem, natomiast w Wielkanoc to pistacjowiec uzupełniał poziom glukozy we krwi wszystkich domowników. Poprzez pistacjowiec rozumiemy makowca...