HomeCategoryStoner żarcie - Strona 3 z 14 - Stonerchef

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/08/mega-zblizenie-na-tosty-blt.jpg

Trochę nas nie było, co? Niestety, ale w takie temperatury jesteśmy bardziej skłonni szukać cienia pod drzewem albo chociaż bekonu w sklepie (bo klima), aniżeli coś gotować w kuchni. Jednak co za dużo, to niezdrowo (o tym powinna wiedzieć każda otyła osoba), dlatego wracamy do kuchni z tostami BLT, w których boczek jest obtoczony w...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/07/miska-z-mac-and-cheesem-w-dloniach.jpg

Chociaż mac and cheese ma w naszych serduszkach bardzo wygodne miejsce, to nie będziemy ukrywać, że sam ten posiłek trudno nam zmieścić na raz. Raczej wolimy go sobie podskubywać, ale ten skubaniec najlepiej smakuje, jak jest świeżo wyjęty z garnka, więc mieliśmy tu zagwozdkę, jak by go podejść, żeby nie było tyle roboty, co na...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/07/pizza-z-kiszonezem-kimchi-z-ananasa-i-parmezanem.jpg

Chociaż nasze zeszłotygodniowe gastro perypetie były skrupulatnie zaplanowane, to ostatnie dziecko jest działem totalnego przypadku i ogromnej chęci zamanifestowania swojej miłości do nasycania jedzenia tłuszczem nasyconym i potęgowania kalorii na włoskim placku, który już dawno sprofanowaliśmy do cna. Pizza pepperoni z kiszonezem, kimchi z ananasa i parmezanem to nasze nowe śniadanie, obiad, kolacja i bajka...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/07/burgery-bulgogi.jpg

Każdego dopada czasem kryzys twórczy – jak się okazało, nie jesteśmy wyjątkiem. Przez tydzień nie mogliśmy wymyślić przepisu. Coś nam niby chodziło po głowie, coś tam smyrało te połączenia nerwowe, ale jak już prawie cały koncept był gotowy, to rzucaliśmy go w diabły i szliśmy piec pizzę. Aż tu nagle spadło na nas, niczym grom...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/pulled-pork-ze-sliwkowym-bbq.jpg

Kiedyś na imprezy przynosiliśmy dużo alkoholu. Teraz, dla odmiany, przynosimy dużo jedzenia, więc jak Stonerchefowie wchodzą na domówkę, to nikt z niej nie wyjdzie głodny, a i ci pijący będą mogli dłużej wytrwać batalię z grawitacją. Win-win, nieprawdaż? Na ostatniej domówce na stół wjechały kanapki z pulled porkiem w cherry coli z sosem BBQ na...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/sos-serowy-cieknacy-z-wulkano-burgera.jpg

Kiedy nie chce nam się danego dnia eksperymentować w kuchni z połączeniami smakowymi, zamykamy się w swoich bezpiecznych klimatach, ale za to serwujemy je w takiej formie, że okazują się bardziej zbawienne dla podniebienia niż najwymyślniejsze kombinacje egzotycznych składników. Tak właśnie powstały burgery z cebulowo-serowym wulkanem. Jeśli jesteście w jakiś sposób na bieżąco z tym,...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/05/pizza-tosty-z-ciagnacym-sie-serem.jpg

Jeśli mielibyśmy wybierać dwa typy żarcia ulicznego, które zostało brutalnie spłaszczone i zadeptane na amen przez ludzi leniwych i dziwne ambicje stacji benzynowych, to byłyby to hot dogi i tosty. Na szczęście tościki zdają się przeżywać swego rodzaju renesans, bo do Polski nadchodzi skromnie wyż atmosferyczny tłuszczu nasyconego ze Stanów, znanego tam pod nazwą „grilled...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/04/zblizenie-na-quesadille-philly-cheese-steak.jpg

Co tu się… Hm, jak by to powiedzieć – dawno nie mieliśmy czasu zrobić w kuchni czegoś równie dekadenckiego, co Philly cheese steak wsadzony w quesadillę z chlebków naan. Dziki instynkt wziął więc nad nami górę, a Wytrawny Imperator odsłonił potęgę tłustej strony mocy – tak to się właśnie kończy, kiedy zbyt długo trzyma się...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2018/03/sos-serowy-na-krokietach.jpg

Krokiety – to jest posiłek, który ze śmieszną łatwością mógłby zawojować naszą rodzimą scenę street foodu. Pierożki dim-sum, rameny, tacosy, burgery, tortille – krokiet rozłożyłby je wszystkie na łopatki. A tymczasem te panierowane naleśniki o rozmaitych farszach leżą w większości smutnie obok tzw. „steków drobiowych” lub „burgerów XXL, które wystarczy podgrzać w mikrofali”, albo niedaleko...