HomeCategoryStoner żarcie - Strona 14 z 14 - Stonerchef

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/whopper-burgery-w-bulkach-sezamowych.jpg

Dzisiaj z wołowiną rozprawimy się w klasyczny dla smażenia burgerów sposób. Darujemy sobie jajka, wymyślne zioła i inne dodatki, a skupimy się na tym, co sprawdzone i najlepsze – soczystej wołowinie, oprószonej solą i pieprzem. Zadbamy za to o obfitość dodatków, bo oto towarzyszyć nam będą majonez, sos barbecue, pomidor, czerwona cebula i domowe bułki...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/ciasto-na-pizze-krok-po-kroku-poradnik.jpg

Po przerobieniu tego poradnika będziecie mistrzami wypiekania domowego ciasta do pizzy, którego kruchość i lekkość przeniosą Was na chwilę na Sycylię, do Toskanii, czy bóg jeden wie gdzie jeszcze, gdzie serwują pyszną pizzę. Nie jest tajemnicą, że z ciastem drożdżowym należy się obchodzić zdecydowanie, lecz delikatnie. Powinniście poświęcić mu tyle czasu, żeby stało się idealnie...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/zapiekanka-fussili-z-kukurydza-mozzarella-barbecue-ranch.jpg

Jedno z najczęstszych pytań, które zdarza nam się usłyszeć brzmi „jak Wy to robicie, że jecie wszystkie te rzeczy, a nie jesteście grubasami?” Odpowiedź na to pytanie jest prosta, choć z pozoru nieoczywista – jak się ma w domu mały zakład produkcyjny, to można w ciągu roku przebyć dystans, którego pozazdrościłby niejeden kenijski maratończyk. Dodajmy...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/pizza-peperoni-z-mozzarella-i-sosem-pomidorowym.jpg

Pizza Żółwi Ninja, poza ciągnącym się serem mozzarella, zawiera jeden nieśmiertelny składnik obecny w pizzy na każdej imprezie, czy podczas dużej przerwy na lunch w biurze – salami. Jak zawsze, tradycyjne, cienkie włoskie ciasto i domowy sos pomidorowy dadzą podwaliny pod flagowe jedzenie skorupiastych bohaterów niejednego nastolatka, który miał niewątpliwą przyjemność dorastać w latach dziewięćdziesiątych....

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/07/pizza-quatro-fromaggi-podana-na-desce-do-pizzy.jpg

Oprócz wielu pięknych wspomnień, wynieśliśmy też z naszej podróży do Holandii potężną ilość serów – wszystko dzięki piątkowej uprzejmości serowych targów w Alkmaarze. Poza tym, że zdecydowana większość skończyła śmiercią tragiczną na desce serowej, cztery z nich wylądowały na pizzy, której zapragnęliśmy pewnego piątkowego wieczoru w dopełnieniu do leniwego wypoczynku. Tu spotykają się wszystkie najważniejsze...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/06/kanapkowy-przekladaniec-mac-and-cheese-na-czarnym-talerzu.jpg

Mówi się, że potrzeba jest matką wynalazków – zatem, jeśli już wyprowadzisz się od rodziców i mama nie podtyka Ci tostów pod nos przed kolejną partią LoLa, musisz pokusić się o większą inwencję twórczą, która wychodzi daleko poza obsługę tostera. Nie lękajcie się jednak, bo przygotowanie pełnych, kompletnych tostów, ba! Zrobienie z nich kanapkowego przekładańca,...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/06/zblizenie-na-zapiekanki-z-turecka-wolowina-i-cheddarem.jpg

Każdy, kto choć raz był nad polskim morzem, pamięta te witryny okraszone banerami „ZAPIEKANKI XXL 50KM”. Wtedy w głowie pojawia się idealny obraz długich, chrupiących bakietek, wypełnionych po brzegi dodatkami i polanych przepysznym sosem. I jak wielki może człowieka ogarnąć smutek, kiedy okazuje się, że jedyne, co zgadza się z bannerem, to długość bułki –...

http://www.stonerchef.pl/wp-content/uploads/2016/05/burgery-z-bulkami-grillowanymi-podane-na-talerzu.jpg

Burger burgerowi nierówny, ale w prawdziwym „cwierćfunciaku” powinno być czuć kilka rzeczy – soczystą, wysmażoną do własnych potrzeb wołowinę,  kremowe, intensywne sosy, chrupiącą bułkę, Statuę Wolności i demokrację. Co prawda z klasycznym burgerem jest jak z czarnym kolorem – to bezpieczne, smaczne i szybkie wyjście, ale czasem po prostu masz ochotę na coś więcej. A...